УСПЕХ КУВАРА СПЕЦИЈАЛНЕ БОЛНИЦЕ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ – ОСВОЈИЛИ ТРИ МЕДАЉЕ

УСПЕХ КУВАРА СПЕЦИЈАЛНЕ БОЛНИЦЕ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ – ОСВОЈИЛИ ТРИ МЕДАЉЕ

Zadovoljni uspehomЈован Зеленовић, Сања Кузмановић и Ненад Нинковић, кувари Специјалне болнице за рехабилитацију у Бањи Ковиљачи освојили су златну, сребрну и бронзану медаљу на интернационалном „Београдском гастро-фесту“

Највећи гастрономски фестивал на Балкану „Београдски гастро-фест“ одржан од 16. до 19. октобра, трећи пут заредом окупио је најбоље домаће и стране куваре и посластичаре који су показали најсавременије технике рада, али и разменили своја богата искуства. Међу тристотине учесника из земље и иностранства на овом својеврсном гастро-шампионату своје кулинарско умеће показало је и троје кувара Специјалне болнице за рехабилитацију који су у изузетно јакој конкуренцији освојили  златну, сребрну и бронзану медаљу. Јован Зеленовић освојио је прво место у резбарењу воћа и поврћа, Сања Кузмановић друго место у спремању специјалитета националне кухиње, а Ненад Нинковић је био трећи у категорији спремања јела модерне кухиње.

– Наш задатак је био да за пола сата припремимо јело по свом избору, определила сам се за националну кухињу и припремала сам свињски филе са сувим шљивама и орасима на пиреу од бундеве, са сосом од лисичарке и комораче. Трема је била огромна.

Од професионалних кувара смо чули да су се припремали два месеца, а ми смо се припремали само пола смене, док смо се у другој половини паковали да кренемо. Презадовољни смо, нисмо очекивали награду, а сада смо видели колико вредимо. Шеф кухиње и почасни гост био је светски познат Цезар Бартолини и била је част само њега упознати – каже Сања Кузмановић.

Према речима Милке Куртеш, шефа исхране у овој установи интернационални жири  за оцену јела био је професионалан. Поред балканских земаља на гастро-фесту учествовали су Русија и Азербеџан, више се причало енглески него српски па су јеловници морали да се преводе на енглески језик јер су у комисијама углавном били странци.

– У Специјалној болници у Бањи Ковиљачи велику пажњу посвећујемо не само усавршавању медицинског и велнес-сектора већ и целе установе а ове награде су доказ да се најбоља храна у региону спрема и служи баш у нашој  установи – истиче прим. др Александар Јокић, помоћник директора за медицинске послове.

„Београдски гастро-фест“ одржан је у организацији кулинарске и дипломатске федерације Србије уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

В. М.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )