КРУПАЊ: ИЗГРАДЊА КУЋА НА СЕЛУ – И ДАЉЕ НА ЧЕКАЊУ

КРУПАЊ: ИЗГРАДЊА КУЋА НА СЕЛУ – И ДАЉЕ НА ЧЕКАЊУ

kruЈош није почела изградња кућа у селима. Очекује се да ће радови на изградњи пута Крупањ – Коренита преко Столица кренути почетком новембра

Иако је било најављено да ће изградња десет кућа на сеоском подручју уништених у мајским поплавама почети 20. октобра, то се није десило. Већ неколико пута радови  се одлажу и још увек није извесно када ће почети. У питању су типске куће које су због терена на којима треба да се граде морале бити препројектоване.

– Добили смо увреравања да је тај посао завршен и да је у току процедура око избора извођача радова. Приближава се зима и грађани полако губе стрпљење. Долазе у општину, распитују се, али, нажалост, ми у овом случају не можемо да им помогнемо.  Према најновијим информацијама које смо добили, изградња би могла кренути почетком новембра – каже Предраг Марјановић, заменик председника Општине Крупањ.

Изградња 17 кућа на вашаришту преко пута аутобуске станице одвија се  веома брзо  и очекује се да ће бити завршени у року.

– Проблем је осамнаеста кућа која треба да се гради за породицу Живка Миладиновића који има седморо деце. Изградњу треба да финансира донатор из Италије, а за сада немамо информацију када ће радови почети – каже Марјановић.

Још увек нису почели ни радови на изградњи пута Крупањ – Коренита преко Столица. Представници извођача радова београдске фирме “Уно-пројект” и пројектант у уторак су још једном обишли трасу, посебно места на којима су клизишта. Кажу да је све спремно и да се само чека потписивање уговора са надлежним министартством. У локалној самоуправи сматрају да ће и овај посао кренути почетком новембра и да ће радови трајати до јесени наредне године.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )