ГРАДСКИ ОДБОР СРПСКЕ РАДИКАЛНЕ СТРАНКЕ – ПРОБЛЕМИ РАСТУ

ГРАДСКИ ОДБОР СРПСКЕ РАДИКАЛНЕ СТРАНКЕ – ПРОБЛЕМИ РАСТУ

SRS

На конференцији за штампу која је у уторак одржана у просторијама Градског одбора Српске радикалне странке (ГО СРС) у Лозници, председник лозничких радикала Марко Јовановић позвао је грађане да у Београду поздраве руског председника Путина, а говорено је и о последицама овогодишњих поплава.

Секретар ГО СРС Дејан Лазић указао је на еколошку катастрофу која је погодила крупањски и лознички крај услед изливања отровне јаловине у Костајнику и упозорио да ће се последице осећати деценијама, а можда и вековима.

– Тражимо кривичну одговорност Мирослава Богићевића, власника концерна “Фармаком” у којем је пословао и рудник “Столице”. Овом катастрофом угрожено је око 3.000 мештана Крупња и околине од којих се многи већ жале на разне здравствене промене – рекао је Лазић.

Он је нагласио да су пре три месеца надлежна министарства формирала посебан тим за праћење ситуације, али да ништа није урађено, а у августу је дошло до новог изливања река и проблеми су наставили да расту. Секретар ГО СРС тврди и да је у Зајачи, односно у руднику “Столице” била ускладиштена извесна количина електронског отпада.

– Током рада “Фармакома” у нашем крају, дотерана је извесна количина монитора који су били депоновани у Зајачи, а онда због падавина премештени у круг рудника. Током поплава вода је ушла у хангаре и, највероватније, велике количине живе и других токсичних материја однела у реку. И сада, са сваком кишом, тај отров улази у реку – тврди Лазић.

Бошко Пурић, члан Савета МЗ Бања Ковиљача и повереник СРС, похвалио је сарадњу градских органа са Саветом МЗ током поплава, а посебно је истакао залагање у борби са поплавама и њиховим последицама “Дирекције за управљање и развој Бање Ковиљаче”, “Водовода и канализације” и Специјалне болнице за рехабилитацију “Бања Ковиљача”. Он је навео да је неправедан однос републичких власти према пострадалима у августовским поплавама, док се поплављени у мају могу надати помоћи.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )