ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ У КРУПЊУ – ОБНОВЉЕНИ ДРЖАВНИ ПУТЕВИ

ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ У КРУПЊУ – ОБНОВЉЕНИ ДРЖАВНИ ПУТЕВИ

ZORANA MIHAJLOVIC

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић посетила је у среду Крупањ где је разговарала са руководством ове општине.  Обишла је обновљену деоницу државног пута Завлака –  Крупањ у дужини од 17 километара, као и пут од Крупња према Мачковом камену.  Том приликом истакла је да су сви државни путеви оштећени у мајским поплавама у дужини од 142 километра на 190 путних праваца, обновљени као што је и било најављено до 1. октобра.

Према речима Предрага Марјановића, заменика председника Општине Крупањ, делови пута према Мачковом камену где су клизишта још увек нису санирани али, како је рекао,  потпредседница Владе је обећала да ће то бити учињено до краја године. Она је нагласила да је много теже санирати клизишта и мостове зато што је за то потребно да се ураде пројекти.

– Разговарали смо и са Зораном Дробњаком, в. д. директора Ј. П. “Путеви Србије” око санације локалних путева. Договорено је да ово предузеће ускоро почне радове на за нашу општину три важна путна правца који повезују више месних заједница. Реч је о тешко оштећеном локалном путу од Крупња до Борање, путу Бела Црква – Врбић, као и о путу Шљивова- Врбић – Ставе. “Путеви Србије” ће санирати и мост у Мојковићу који је у употреби, али неопходно је да се пре зиме поправе оштећења – каже Марјановић.

Иначе, Дробњак је рекао да ће Ј. П. “Путеви Србије” помоћи обнову локалних путева у Србији са око 700 до 800 милиона динара.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )