КРУПАЊ – ТУРЦИ КУПУЈУ “КРУПАЊКУ”

Уместо, како је раније најављено, стратешког партнерства између Општине Крупањ и турске компаније “Џинси” за покретање производње у некадашњој “Крупањци”, после разговора представника компаније и општине у Агенцији за приватизацију договорено је да Турци купе фабрику.

– То је повољнија варијанта за нашу општину јер бисмо тако и зарадили нешто новца. Компанија “Џинси” би у ствари купила само објекте. Машине које се тренутно налазе у халама општина ће продати и новац искористити за реновирање једне хале. Преузели смо обавезу да поправимо кров и подове, као и да окречимо зидове у хали. Ускоро ће бити расписан јавни позив за куповину објеката, а почетна цена тек треба да се утаначи (процењена вредност укупног капитала “Крупањке” је око 800.000 евра) каже Предраг Марјановић, заменик председника Општине Крупањ.

Према његовим речима, комплетан посао би требало да буде завршен до краја године. Међутим, турска фабрика конфекције ће, док се та процедура не заврши узети у закуп халу и у њу поставити машине. После тога отпочеће обука радника, а затим и производња.

Очекује се да ће посао добити око три стотине радника што ће бити регулисано уговором између општине и ове компаније.                             

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )