ДИВЉАШТВО НА ДРИНИ – САЧМОМ НА ЛАБУДА

Поред Дрине у Липничком Шору пронађено је убијено младунче лабуда, потврдио је за ЛН Владимир Васић, управник ловишта “Гучево”.

Према његовим речима, прво је пријављено да је убијено више лабудова и на основу тога је поднета пријава против НН лица, а онда је на терену пронађен један убијени лабуд.

– Од ловаца смо добили пријаву о овом немилом догађају и ловочуварска служба је одмах изашла на терен. У уторак је пронађен један убијени лабуд и то младунче, позвали смо полицију и ветеринарског инспектора који је   потврдио да је лабуд усмрћен сачмом каква се користи за ловачку пушку. Чули смо да је убијена женка лабуда и више младунчади, али за то још нема доказа мада постоје индиције да је одстрељено више примерака. Истрага је у току и ради се на откривању починилаца. Радим 12 година и ово се до сада није дешавало. Осуђујемо овај поступак и желимо да се што пре нађе онај, или они који су то учинили  јер не желимо да љага падне на цело Ловачко удружење. Ти лабудови су били украс тог дела ловишта и не можемо да схватимо мотив некога ко је устелио ову прелепу животињу – каже Васић.

Он каже да је у последњих годину и по дана у том крају боравио пар лабудова, мужјак и женка, који су очигледно имали потомство, а неки су и виђали младе птице.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )