ОШ „ЈОВАН ЦВИЈИЋ“ – ДОБРОДОШЛИЦА ПРВАЦИМА

ОШ „ЈОВАН ЦВИЈИЋ“ – ДОБРОДОШЛИЦА ПРВАЦИМА

prvaci

“Надам се да ћете вредно радити, бити добри ђаци, упознати нове другаре, али да ћете се мало и забавити. Ту смо ми одрасли да бринемо о вама, да ових првих дана ваш долазак у школу буде безбедан док се ви не привикнете на нову средину”. Овако је Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника Лознице, првог дана школе пожелео добродошлицу ђацима првацима у ОШ „Јован Цвијић“ у Лозници.

Према његовим речима, све школе су спремно дочекале нову школску годину а новац који је локална самоуправа издвојила за сређивање школа потрошен је на рационалан начин.

Као и сваке године локална самоуправа припремила је поклоне за прваке међу којима су саобраћајни буквари и сигурносни прслуци.

– Ми смо ове године уписали  708 првака а према подацима из  предшколског образовања следеће године ће тај број бити увећан за скоро педесетак што је веома важно – каже Ђокић.

Добродошлицу ђацима првацима пожелела је и Цветана Срећковић, директорка школе,  а ученици четвртог разреда извели су традиционалну приредбу добродошлице за 87 ђака првака, колико их је ове године уписано.

Иначе, ове године у четрнаест основних школа у Лозници уписано је 708 правака а према подацима којима располажу у предшколском образовању, следеће године биће уписано педесетак ђака више.

В. М.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )