ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У ДИЗАЊУ ТЕГОВА ЗА СЕНИОРКЕ, СТУДЕНТКИЊЕ И ЈУНИОРКЕ – ЛЕПОТИЦЕ ПУНЕ СНАГЕ

ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У ДИЗАЊУ ТЕГОВА ЗА СЕНИОРКЕ, СТУДЕНТКИЊЕ И ЈУНИОРКЕ – ЛЕПОТИЦЕ ПУНЕ СНАГЕ

dizanje

Првенство Србије у дизању тегова за сениорке, студенткиње и јуниорке одржано је у суботу у спортској хали УФК “Лагатор”. Тридесетак такмичарки из целе земље надметало се у више категорија, а оборен је и низ државних рекорда тако да је првенство у потпуности успело

Такмичење је одржано у склопу обележавања стогодишњице славне Церске битке. Председница лозничких клубова “Ас – Лозница” и “Леди џим”, организатора првенства уз Савез Србије за дизање тегова, Невена Лекић задовољна је организацијом и резултатима које су оствариле такмичарке лозничких клубова.

– Био је велики одзив и то је добро. Ово је олимпијски спорт који има будућност и циљ нам је да укључимо младе. Презадовољни смо такмичењем и захвални смо гостима што су учешћем допринели успешности – каже Лекићева.

Подршку у организацији захтевног надметања пружила је градска управа Лознице, а Драган Павловић, члан Градског већа задужен за спорт, отворио је првенство рекавши да су Лозничанке које се баве овим олимпијским спортом у Град већ донеле низ медаља са бројних такмичења. Он је истакао да је град желео да се такмичење одржи у склопу обележавања века од прве победе савезника у Великом рату и да буде организовано на високом нивоу.

Задовољство није крио ни председник Савеза Србије за дизање тегова Милан Михаиловић који се захвалио свима који су помогли успешно одржавање такмичења.

– Ова година је преломна за наш савез. Први пут у историји освојене су евроске медаље, сребрна и две бронзане, и исто тако први пут имамо учесника на Олимпијским играма младих. Верујем да ћемо на надметању које ће наредне године бити организовано овде видети све те успешне такмичаре. Срећни смо што смо у граду спорта, граду хероја, и захвални што је Лозница у овом тешком тернутку елементарних непогода смогла снаге да нас подржи – казао је Михаиловић.

На подијуму у хали ређале су се такмичарке од најмлађих до најискуснијих, падали су државни рекорди, а публика се могла, посматрајући надметање, упознавати са правилима овог спорта. Било је и неуспешних покушаја, али не и одустајања, а долазило је и до падова, али су цуре показале да није битан пад, већ устајање после њега.

Лозничанке су имале успешан наступ и окитиле се низом медаља. Чланице Клуба за дизање тегова “Ас – Лозница” оправдале су очекивања, Тамара Брадоњић освојила је златну медаљу у конкуренцији јуниорки до 69 килограма, као и Јована Ћосић (75 и више килограма), а Јована Петровић (до 75 кг) освојила је сребро у јуниорској и у студентској конкуренцији. Маја Гогић однела је по сребро у сениорској и студентској конкуренцији као и Славица Којић (58 килограма) у сениорској конкуренцији. И чланице клуба “Леди џим” освојиле су неколико одличја. Марина Скорић била је друга до 69 килограма код јуниорки, Наталија Којић (12) окитила се сребром код јуниорки до 48 килограма, а Јелена Андрић била је трећа код сениорки до 53 килограма. Злата Милетић била је четврта у конкуренцији сениорки до 53 килограма. И екипно су домаће такмичарке биле успешне па су јуниорке “Ас – Лозница” освојиле златну медаљу, а сениорке “Леди џим” бронзану.

Додељена су бројна признања онима који су помогли такмичење којем је присуствовао и легендарни атлетичар Дане Корица, генерални секретар Спортског савеза Србије. У ревијалном делу програма момци су показали како они дижу, а мушке шипке биле су оптерећиване и са 150 килограма.

 

Младенци

 

Посебна занимљивост вечери били су новопечени брачни пар Ненад и Маријана Алексић које су организатори извукли са свадбе из ресторана УФК “Лагатор” и позвали да уруче медаље најбољој јуниорки и најуспешнијој студенткињи. Млада је медаљу ставила око врата јуниорки Аници Јовановић из београдске “Бањице”, а младожења је златом окитио студенткињу Тијану Стевановић из “Партизана”. За сећање на свој први заједнички задатак у браку и младенци су награђени медаљама.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )