КОНАЧНО – ДРАГИНАЦ ДОБИЈА ПОНТОНСКИ МОСТ

КОНАЧНО – ДРАГИНАЦ ДОБИЈА ПОНТОНСКИ МОСТ

ponton

Понтонски мост коначно је стигао у  Драгинац. Тако би требало да буде према последњим информацијама које смо добили уочи закључења овог броја. 

– Надлежни су нам потврдили да понтон стиже у четвртак када ће почети његово постављање, а оно треба да буде завршено у петак до 12 сати – рекао је прекјуче градоначелник Видоје Петровић.

Тако би од данас мештани Драгинца и више околних месних заједница први пут после мајских поплава поново могли да пређу Јадар на старом месту. Према речима председника МЗ Драгинац Миленка Ђурића, посади Војске Србије која ће пазити да понтон “ради” како треба обезбеђен је одговарајући смештај, где ће имати све што им треба за нормалан боравак.

– Сређен је простор где ће војници боравити, овде ће имати купатило и услове за грејање. Уређена је и свлачионица на стадиону како би посада понтона имала где да борави  када су лоши временски услови. Сада нам предстоји да се што пре на Јадру у Драгинцу сагради нови мост – рекао је почетком седмице за ЛН Ђурић.

Подсетимо, у време мајских поплава полудели Јадар оштетио је мост у Драгинцу који је због потонућа средњег стуба напукао по средини. Он је одмах оспособљен за пешаке, али не и за аутомобилски саобраћај, што је до сада умногоме отежавало живот мештанима овог и околних села који су очекивали да се проблем реши много брже.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )