СУТРА У ЉУБОВИЈИ ДРИНСКА РЕГАТА – НАЈДУЖИ СПУСТ НА СВЕТУ

СУТРА У ЉУБОВИЈИ ДРИНСКА РЕГАТА – НАЈДУЖИ СПУСТ НА СВЕТУ

regata

На 40 километара дугу пловидбу сутра ће се из Рогатице ка Љубовији отиснути око хиљаду пловила учесника “Дринске регате”. Овогодишња регата посебна је по томе што се први пут одржава на Међународни дан рафтинга изабран управо због тога што се 12. јула традиционално одржава љубовијска регата

 

Најдужа једнодневна регата на свету, љубовијска, почеће сутра ујутру у девет сати када ће се прва пловила одвојити од обале у Рогатици и кренути на пут дуг 40 километара. Организатори, Туристичка организација Љубовије (ТОЉ), општина и Рафтинг клуб “Дринска регата”, очекују да ће се реком и ове године спустити више од хиљаду пловила са око 20 хиљада учесника. Овогодишња, 13. пловидба, биће посебна и по томе што ће сутра први пут бити обележен Међународни дан рафинга 12. јул изабран управо због тога што се на тај дан традиционално одржава регата у Љубовији. Данас у два сата требало би да буде одржана трка чамаца од Етно-села Врхпоље до Љубовије у организацији Рафтинг клуба “Дринска регата”, а потом и друга, ревијална, у којој ће поред љубовијског учествовати и рафтинг клубови из Пријепоља и Зворника, Република Српска. Протеклих дана приређена су бројна спортска такмичења, а “Дани дринске регате” почели су петом “Малинијадом” у Лукића брду. Члан организационог одбора ове манифестације Мирослав Живковић каже да је било доста посетилаца који су испратили такмичење у кувању рибље чорбе као и изложбу малина и производа од тог црвеног злата.

Истина увек побеђује, што се потврдило и на Лукића брду јер је екипа под тим именом поделила прво место са “Солунцима”. Жири није могао да се одлучи која је од ове две љубовијске екипе скувала укуснију рибљу чорбу па су титулу поделили. Друго место заузела су шабачка “Четири сома”, а треће “Кафана код Лазе”, још једна екипа из Шапца. Узгајивачи малине из Азбуковице имали су шта да покажу на изложби, а најбољу гаји Милинко Ненадовић. На друго место пласирао се Војин Ђокић док је треће место заузела Марина Рајић, сви троје из Љубовије. “Малинијаду”, сада већ традиционално, приређује месна заједница Дрлача у сарадњи са ТОЉ и општином Љубовија.

Вечерас ће на стадиону ФК Дрина концерт одржати група “Чаробњаци” и Аца Лукас, а “Дани дринске регате” окончаће се концертом “ОК бенда” и Шабана Шаулића. Концерте организује зрењанински клуб “Камелот”, а стотину динара од сваке улазнице биће издвојено за помоћ поплављенима.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )