ВИДОЈЕ ПЕТРОВИЋ, ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА УРС-А ОСНИВА НОВУ СТРАНКУ – СРБИЈИ СУ ПОТРЕБНИ НОВИ ЉУДИ

ВИДОЈЕ ПЕТРОВИЋ, ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА УРС-А ОСНИВА НОВУ СТРАНКУ – СРБИЈИ СУ ПОТРЕБНИ НОВИ ЉУДИ

Vidoje

Народна странка Србије ће повести из УРС-а највредније, али придружиће јој се и бројне нестраначке личности међу којима ће бити и лидер нове странке јер су Србији која клизи у једнопартијски систем потребне нове идеје и нови људи – каже у разговору за ЛН Видоје Петровић један од оснивача нове странке

У октобру на политичку сцену Србије ступиће Народна странка Србије која ових дана поприма своје обилике, а међу оснивачима је и Видоје Петровић, један од водећих људи у УРС, којег су многи после протеклих избора већ видели у некој од владајућих странака.

У разговору за ЛН он открива да о таквој могућности није размишљао ниједног тренутка, али да јесете о повлачењу из политике.

– Политичка сцена Србије радикално је измењена 16. марта, али живот у Србији се није променио. Ја сам 17. марта размишљао да се повучем из политике, а већ 18. сам донео одлуку да останем јер је то једина могућност да наставим да се борим и да Лозница постане још боље место за живот и да се борим за модерно уређену и економски јаку Србију. Србија је већ дуго партијска држава и за то стање одговорност имају све странке, али сада, бојим се, клизи у једнопартијски систем. Више него икада њој су потребни и нова политика и нови људи да се пробуде посустали и разочарани – каже Петровић.

Странка у оснивању већ је добила велики публицитет с обзиром на то да настаје из УРС, чији је оснивач Г-17 плус, странка која је била у свим владама, а на протеклим изборима није прешла цензус због чега се њен лидер Млађан Динкић повукао из политике. Оснивачи Народне странке, углавном најистакнутији чланови УРС-а из целе Србије, потписивањем декларације у Врњачкој Бањи обзнанили су намере, али  и основне програмске смернице – јачање  тржишне економије и пољопривреде, непосредно бирање председника општина и градоначелника, а Петровић истиче да је за будућност Србије од велике важности јачање улоге породице и враћање традиционалним вредностима.

З. В.

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )