ФУДБАЛ: ФК ЛОЗНИЦА – ЈУРИШ НА ПРВО МЕСТО

ФУДБАЛ: ФК ЛОЗНИЦА – ЈУРИШ НА ПРВО МЕСТО

Zoran Grujicic (2)Фудбалери Лознице су још који дан на заслуженом одмору, а онда ће почети припреме за нову сезону у Српској лиги. У претходној Лозничани су били веома успешни, освојили су друго место и добро су “уплашили” шабачку Мачву. Разлика од шест бодова из првог дела била је ипак превелика да се Лозница окити титулом.

– Освојити друго место у Српској лиги није нимало лако. То је велики успех и сви у клубу, а највише играчи заслужују честитке. Пред почетак првенства планирали смо да најпре обезбедимо опстанак и да покушамо да се пласирамо међу првих пет-шест екипа. Остварили смо много више захваљујући великом раду и добром играчком кадру. У пролећном делу постигли смо најбољи резултат у свим фудбалским лигама у Србији. Нисмо изгубили ниједну утакмицу, а нисмо чак примили ниједан гол на свом терену. То још нико није остваро. Када би се само пролећни део рачунао били бисмо прваци. Посебно радује што смо успели да стабилизујемо клуб у сваком погледу. Велику пажњу посвећујемо раду са млађим категоријама. Тренутно више од 250 дечака тренира у нашем клубу – каже Зоран Грујичић, председник ФК Лозница.

У прошлу сезону Лозничани су ушли са скромним амбицијама, а у новој апетити су порасли. Грујичић најављује поход на сам врх.

– Желимо прво место и покушаћемо да га освојимо. Потрудићемо се да сачувамо постојећи играчки кадар и да екипу појачамо са још два-три искусна играча. Нећемо журити, прелазни рок је до 31. августа и довешћемо само оне играче који су нам заиста потребни. обавили смо разговоре са свим првотимцима и имамо пбећање да ће сви остати на окупу. Разговори са евентуалним појачањима су у току. Овај клуб, али и град заслужују прволигаша. Имали смо велику помоћ локалне самоуправе и због тога смо им захвални. Очекујем подршку локалне самоуправе и у наредној сезони. Разговараћемо са градоначелником, са руководством града и верујем да ћемо наићи на разумевање. Надам се да ћемо успети да остваримо циљ – пласман у Прву лигу – поручује Грујичић.

Припреме за нову сезону почеће у понедељак 7. јула. Тренер Душко Обадовић обавиће прву прозивку у 12 часова на Градском стадиону.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )