КОНЦЕРТ ШКОЛЕ ГИТАРЕ – МЛАДИ ГИТАРИСТИ ПОКАЗАЛИ УМЕЋЕ

КОНЦЕРТ ШКОЛЕ ГИТАРЕ – МЛАДИ ГИТАРИСТИ ПОКАЗАЛИ УМЕЋЕ

rg

Традиционални завршни концерт школе гитаре коју у организацији Центра за културу „Вук Караџић“ води Јовица Ивановић одржан је у уторак у Вуковом дому културе.

 – Ове године концерт је посвећен Дану града Лознице и на њему учествује 20 младих гитариста који су наступ припремали једно школско полугодиште. Углавном изводимо Ју поп-рок песме, а у вокалној пратњи су девојке које певају у школи гитаре. Суштина школе је модеран приступ свирању који је потекао са америчке академије “Беркли” који подразумева убрзан процес учења свирања – истакао је Ивановић.

Како каже, са овим репертоаром наступали су и на Ђачком Вуковом сабору, а требало би да имају концерт и у Бањи Ковиљачи као и годишњи камп на Гучеву уз финансијску подршку Канцеларије за младе у Лозници која им такође помаже да праве демо снимке.

 – Ја сам солиста на концерту. Свирам скоро годину дана и доста сам напредовао. Вежбам на пробама и код куће. Поред концерата имамо и кампове на којима се дружимо и забављамо – рекао је Марко Драгићевић.

Војин Алексић, један од нових полазника каже да је брзо савладао основне технике свирања и да планира и даље да учи.

 – Музика је моја љубав и због тога сам одлучила да усавршим певање и укључим се у групу певачица школе гитаре. Било је прилично тешко припремити се пошто углавном изводимо мушке песме, али смо успеле – објаснила је Сандра Спремић.

Ивановић истиче да ће у септембру са новим полазницима достићи број од хиљаду њих који су прошли обуку, а пошто је 2015.  десетогодишњица постојања школе планирају да одрже велики концерт.

Сала у Вуковом дому културе била је препуна публике, а млади гитаристи су се одлично свирали и измамили аплаузе.

А.С.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )