У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – НОРМАЛИЗАЦИЈА ЗА ДВА МЕСЕЦА

У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – НОРМАЛИЗАЦИЈА ЗА ДВА МЕСЕЦА

mini zorana

Сви локални путеви, оштећени у поплавама, биће урађени до октобра, најавила је министарка Зорана Михајловић током посете Малом Зворнику. Она је рекла да ће клизиште у овој општини и саобраћај магистралом бити уређен најдуже за два месеца

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић посетила је у среду Мали Зворник, где је најавила да ће Влада Србије учинити све како би се стање у овој општини нормализовало најкасније за два месеца. До тада ће бити санирано клизиште и деоница магистралног пута Лозница-Љубовија, у близини старог моста, због чега је у претекле три седмице значајно угрожена привреда и живот грађана.

– Влада Србије донела је одлуку да све што можемо да поправимо након поплава, поправићемо најбрже што можемо. То значи не само оно што је у ингеренцији Владе и републичког предузећа “Путеви Србије”, него и оно што је у надлежности локалне самоуправе јер оне нису у стању финансијски да то раде – рекла је министарка обилазећи клизиште и Мост краља Александра Првог Карађорђевића.

Она је истакла да је Мали Зворник једна од општина која је теже страдала након поплава и да је процењена штета на овом подручју око милијарду динара.

– Ово клизиште мора де се уради темељно да би било безбедно. Све ћемо то уредити, али пре свега морамо мислити на безбедност људи. Биће урађен и пројекат санације, али временски то ће трајати најмање месец и по до два месеца. Након тога имаћемо уређен пут. Оно што је добро то је да ћемо сада моћи да пустимо и теретни саовраћај, али само у једној траци, да би људи, економија и транспорт овде нормално функционисали. Стари мост ће такође бити сређен, али не може све одједном. Локална самоуправа већ има урађен пројекат санације моста, што је добро, а ми ћемо видети да ли кроз прекограничну сарадњу или кроз друга средства из републике да обезбедимо његову реконструкцију. Овај посао захтева неколико важних партнера у држави – “Србијаводе”, “Србијашуме”, “Путеви Србије”, локална самоуправа, сви морају да раде заједно. У Србији постоји неколико ствари које ће бити завршене тек за два месеца, једна је и ова, али морамо да се боримо – поручила је министарка Михајловић.

С.Пајић

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )