У Лозничком крају нормализована настава

У Лозничком крају нормализована настава

nast

Захваљуjуићи великом залагању  Градске управе и Штаба за ванредне ситуације у протеклим данима, створени су сви предуслови за несметан рад свих основних и средњих школа у којима је настава данас у потпуности нормализована изузев у Драгинцу – стоји  у саопштењу информативне службе Града.

После осопособљавања  моста преко реке Јадар у Драгинцу за пешачки саобраћај и комуналне инфраструктуре у Бањи Ковиљачи, Клупцима и Лешници, механизација  јавног предузећа „Град“  је започела и  санацију регионалног пута од Санаторијума  у Бањи Ковиљачи према Гучеву где je oбрушена  земља уклоњена са три локације. Чим је та саобраћајница постала проходна, kомандант Градског штаба за ванредне ситуације, градоначелник Видоје Петровић посетио је 170 малишанa из Алибунара који су на рекреативној настави  у одмаралишту на Гучеву.  Одмах после санирања још једног клизишта, која се приводи крају, по налогу градоначелника Петровића, комбијем Градске управе сва деца из одмаралишта безбедно ћe бити превезена од одмаралишта до подножја Гучева одакле ће превозом, који је обезбедио Град Лозница, отићи својим кућама.

Иза поплаве вода се задржала на нижим котама. Ватрогасно спасилачка јединица је интервенисала на осам локација. Пумпама се још увек извлачи вода у зони насеља код бензинске станице ОМВ на Шабачком путу. Водоинсталатери су отклонили кварове на водоводној мрежи у Тршићу, Коренити, Јошеви и Бањи Ковиљачи. Предстоји велики посао чишћења блата са асфалтних путева, поручују из лозничког „Водовода“. Санирана су оштећења на гасоводној мрежи  дуж улице Јована Цвијића у Бањи Ковиљачи.

Црвени крст Лознице непрекидно дежура у свим месним заједницама на угроженом подручју, а од Међународне организације Црвеног крста затражена је  помоћ становништву лозничког краја.

У току јучерашњег дана у Дому здравља указана је помоћ двема особама  из Лешнице и Козјака  чије се здравствено стање погоршало због стреса, а на болничком лечењу задржан је пацијент из Бање Ковиљаче којем се клизиште спустило до куће.

Градски штаб за ванредне ситуације у Лозници наложио је ургентне активности за дезинсекцију и дератизацију поплављеног подручја. У току је процедура прибављања јавних понуда.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )