ПОПЛАВА – ИЗ САТА У САТ СВЕ ТЕЖЕ

ПОПЛАВА – ИЗ САТА У САТ СВЕ ТЕЖЕ

DSC_0476Због изливања Јадра у Јелаву, јутрос око седам сати прекинут је саобраћај на магистралном путу Лозница – Шабац, а раније вода је преплавила и пут према Текеришу у Јошеви. Пут није проход ни између Козјака и Липнице, Брадића и Великог Села, док је на заобилазном путу у Бањи Ковиљачи обустављен саобраћај због постављања цистерни које црпе воду из поплављених парцела. Око пола сата после поноћи, на средини је напукао мост на Јадру у Драгинцу. Према речима Драгослава Добрића, члана Градског већа, до Драгинца  се јуче могло само ваздушним путем или чамцима.

DSC_0448

– Јадар се излио на Карлагану и пресекао пут ка Драгинцу и магистрални ка Ваљеву. Бетонски мост на Јадру је вода поткопала, а онда је и  напукао на средини и прети опасност да падне и зачепи Јадар. Тамо је тренутно најкритичнија ситуација и тражимо начин да евакушемо десетак најугроженијих породица –  рекао је он јутрос око 9 часова за ЛН.

DSC_0555

На подручју ЕД Лозница без напона је готово сто трафо станица, а радници лозничке електродистрибуције успели су да одбране трафостаницу у кругу предузећа. Према речима Александра Марковића, техничког директора ЕД Лозница, на подручју пословнице Љубовија без напона је 12, Малог Зворника 22, Крупња 15 и Лознице око 40 трафостаница.

DSC_0518

– Без напона је остало више далековода, а због продирања воде у командни део у Лешници је, јутрос око четири сата, искључена је трафостаница 110 и комплетно подручје од Јелава до Слепчевића остало је без напона. Вода је однела приступне путеве до већине далековода што онемогућава долазак на место квара, а два далеководна стуба је однела бујица. Екипе су на терену и  што можемо напојићемо из алтернативних праваца. Наши радници су јуче успели да заштите трафостаницу у кругу предузећа и вреће су напунили са скоро сто кубика песка. Опасност је тренутно прошла и сам град Лозница, центар и уже језгро, не би требало да има проблема у снабдевању – рекао је он за ЛН.

DSC_0457

ЕД Лозница је од среде прогласила хаваријско стање које ће трајати док се не отклоне последице. Људи су максимално ангажовани, а неки су и више од 24 сата на терену, без сна, рекао је Марковић.

gasic

ГАШИЋ У ЛОЗНИЦИ

Министар одбране Братислав Гашић протекле ноћи посетио је најугроженије локације у Шапцу и Лозници, где припадници Првог понтонирског батаљона из састава Речне флотиле помажу грађанима у одбрани од поплава.

DSC_0530

Гашић је најпре обишао “Електродистрибуцију” где је због изливања Штире била угрожена и трафостаница.

DSC_0507

– Ако вода продре у трафостаницу цела Лозница остаће без струје. Овде је ангажован велики број људи из Сектора за ванредне ситуације, а убрзо ће им се придружити још сто припадника Првог понтонирског батаљона са чамцима за евакуацију – изјавио је министар Гашић после седнице Штаба за ванредне ситуације, где га је градоначелник Лознице Видоје Пантелић упознао са ситуацијом у граду и околним селима.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )