РУКОМЕТ: ОРК ЛОЗНИЦА НА ТУРНИРУ У НИКШИЋУ – ОСТАВИЛЕ СЈАЈАН УТИСАК

РУКОМЕТ: ОРК ЛОЗНИЦА НА ТУРНИРУ У НИКШИЋУ – ОСТАВИЛЕ СЈАЈАН УТИСАК

ork

Рукометашице ОРК Лознице (играчице рођене 1998. године и млађе) постигле су леп успех на првом интернационалном турниру “Никшић 2014”. У изузетно јакој конкуренцији освојиле су четврто место. Учествовало је десет екипа из Црне Горе, Хрватске, Србије, Македоније, Словеније и Републике Српске.

Лозничанке су у групи савладале екипу Катарина из Мостара са 26:18, биле су боље и од Левалее из Никшића (19:13), као и од Вардара из Скопља (25:12). Поражене су од Локомтиве из Загреба са 21:19.

У борби за прво место Локомотива је савладала Подравку из Копривнице са 17:16 после бољег извођења седмераца. О бронзаној медаљи одлучивали су ОРК Лозница и Крим Меракатор. Словенке су биле боље и славиле су са 25:20. Пето место освојила је екипа Сесвета из загреба, шеста је била Левалеа (Никшић), на седмо место пласирао се Вардар, осма је била Бања Лука, Будућност (Подгорица) освојила је девето, а Катарина (Мостар) десето место.

Лозничанка Лидија Цвијић била је најбољи стрелац турнира. Постигла је 35 голова на пет утакмица.

– Презадовољни смо оствареним. Конкуренција је била јака и четврто место је одличан резултат. На најбољи начин смо репрезентовали наш град и Србију. Ова деца заслужују много већу пажњу и подршку него што је имају. Срце за Лозницу био је поздрав пред сваку утакмицу и наше рукометашице су тако и играле – остављале су срце на терену – каже Драган Николић, тренер ОРК Лознице.

Лозничанке су наступиле у саставу Лидија Цвијић, Сандра Новаковић, Ивана Јанковић, Мила Тешић, Вања Крстић, Љубица Ћосић, Милица Живановић, Тамара Пантелић, Јована Рашевић, Марија Пантић, Јелена Милић, Мелина Шаулић, Јована Лукић и Теодора Рајковић. Технички руководилац екипе била је Милица Новаковић, а руководилац екипе Тијана Марковић.

Лозничанкамау недељу  предстоји тежак меч са екипом Цепелина. Ако победи екипа ОРК Лознице ће освојити титулу и од наредне сезоне такмичиће се у Првој лиги. Утакмица ће бити одиграна у Београду, а почеће у 14 часова и 30 минута.

Наредне среде ОРК Лозница ће у хали “Лагатор” угостити екипу Рудара. Меч ће почети у 18 жасова.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )