ПРОДАТ ЛОЗНИЧКИ „АУТОПРЕВОЗ“ – „РАКЕТА“ НОВИ ВЛАСНИК

ПРОДАТ ЛОЗНИЧКИ „АУТОПРЕВОЗ“ – „РАКЕТА“ НОВИ ВЛАСНИК

Loznica02 na prodaju autobuska stanica loznicka autobuska stanica foto s.pajic

Лознички „Аутопревоз“ продат „Ракети“ из Бајине Баште по почетној цени од 69,6 милиона динара

Лознички „Аутопревоз“ а. д.  у стечају добио је у уторак новог власника Привредно друштво „Ракета АБ“ ДОО из Бајине Баште које је ово предузеће као једини понуђач на јавном надметању купило по почетној цени од 69,6 милиона динара. Нови власник сада у свом поседу има педесет пословних простора у подрумском делу, приземљу и на спрату као и две галерије које нису у пројекту и немају грађевинску дозволу, па се у том делу „Аутопревоз“ појављује као ванкњижни власник. „Ракета“ је постала и власник осамнаест перона и платоа за паркирање аутобуса. У оквиру објекта налази се и неколико приватних локала који нису били предмет продаје.

На аукцији је продато и шест аутобуса овог предузећа, од којих су само два уз поправке у возном стању а преостала четири су за рециклажу. Није продата само трећа целина коју чини аутобуско стајалиште у Малом Зворнику чије је одобрење за изградњу привременог карактера.

Према речима Алексе Милојевића, стечајног управника, половином маја на аукцији ће се наћи и преостала имовина „Ауто-превоза“, „Гранд сервис“ на Шабачком путу, аутобуска станица у Бањи Ковиљачи и диспечерски центар преко пута зграде аутобуске станице.

Иако је локална самоуправа била заинтересована за куповину „Аутопревоза“, њихови представници нису учествовали на аукцији. Када је изашао конкурс за аукцију, Томислав Арнаутовић, члан градског већа је за наш лист изјавио да вероватно неће учествовати на првом рочишту јер је цена превисока.

Како су нам незванично рекли у ПД „ Ракета АБ“ ДОО, аутобуска станица је дошла у домаћинске руке и да они имају озбиљне намере да подигну квалитет услуга на виши ниво. То подразумева и сређивање зграде аутобуске станице која се налази у лошем стању као и самог прилаза. Овом предузећу је, како су нам рекли, била неопходна саобраћајна база у Лозници пошто овде већ обављају велики део међуградског саобраћаја.

В. Мићић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )