ПРЕМИЈЕРА У ВУКОВОМ ДОМУ КУЛТУРЕ – ”КУЋНИ ПРАГ”  ДОНЕО И СУЗЕ И СМЕХ

ПРЕМИЈЕРА У ВУКОВОМ ДОМУ КУЛТУРЕ – ”КУЋНИ ПРАГ” ДОНЕО И СУЗЕ И СМЕХ

EKIPA FILMA NA KUCNOM PRAGU

Пантелићи поново напунили лознички биоскоп одакле је кренуо њихов десети путујићи фестивал документарно-етнолошког филма “Младенци 2014”. Филм наишао на добар пријем публике, а очекује се да тако буде у још 34 места у колико је за сада уговорено приказивање

Премијером филма “На кућном прагу”, аутора Добриле и Добривоја Пантелића у препуном Вуковом дому културе прошле суботе почео је шестодневни путујући фестивал документарно-етнолошког филма “Младенци 2014”. У организацији лозничког Центра за културу, Пантелићи су приредили још једно успело филмско вече и показали да је за њихове премијере биоскопска сала у Лозници тесна.

И овога пута било је оних који су морали нови филм одгледати “с ногу”, јер за оне који су дошли и двадесетак минута пре пројекције, места за седење није било. Добрила и Добривоје били су више него задовољни крцатом салом у очекују да на исти начин “На кућном прагу”привуче пажњу и у другим крајевима Србије.

– Ово је наш јубиларни, десети путујући фестивал и срце нам је пуно као и ова сала. Велика је ствар када због нашег филма дође оволико људи, то нам даје снагу да наставимо. Питају нас неки зашто ово радимо када нема зараде. Не можемо да оставимо неке грађевине иза нас, али можемо да снимамо филмове и оставимо нашој деци и народу у аманет ко смо, шта смо и одакле смо, да млади знају како су им живели преци. Зато је мото нашег фестивала “Да се прошлост не  заборави, да будућност памти”. Докле нас ноге буду носиле, снимаћемо и радити. На следеће Младенце на истом месту планирамо премијеру филма “Клетве”, који ћемо снимити ове године – каже Добривоје док успут поздравља бројне госте.

Т.М.С

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )