РАДНИЦИ РТ “ЗАЈАЧА” – ТРАЖЕ ПРИЈЕМ КОД ВУЧИЋА

radnici rt zajaca traze prijem kod vucica skoro dva meseca u centru zajace foto s.pajic

Јуче је истекао рок који су прошле седмице радници РТ “Зајача” дали државним органима да нешто учине у решавању њихових проблема, али како је потврдио Драган Пантић, представник запослених, који су још 28. јануара отпочели штрајк, блокаде магистралног пута Лозница-Шабац ових дана неће бити како је планирано, већ се то одлаже до понедељка.

– Обећано нам је да ће нешто бити учињено одмах после избора, али нама се нико није обратио у последњих седам дана, иако смо имали договор са представницима Владе Србије. Поново смо у среду разговарали и са замеником градоначелника Јездимиром Вучетићем и њега смо замолили да нам помогне да уговоримо пријем код Александра Вучића – каже Пантић.

Он потврђује да су штрајкачи већ изгубили сваку наду и да после скоро два месеца штрајка не знају ко им уопште може помоћи да добију своје зарађене плате, да им фирма уплати доприносе и овери здравствене књижице.

– Људи губе стрпљење и неки већ најављују радикалније протесте. Немамо више снаге да даноноћно стражаримо испред топионице и да чувамо производе да их не отерају. Ако до понедељка не успемо да закажемо састанак са Вучићем, сасвим је извесно да ће уследити блокада пута, али и неки радикалнији потези – најављује Пантић.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )