ЧЛАНОВИ АМК “СТРИТ ЛАЈФ” ОБНОВИЛИ АВИОН ЈАСТРЕБ – ТРЕБАЛО ЈЕ САМО  МАЛО ВОЉЕ

ЧЛАНОВИ АМК “СТРИТ ЛАЈФ” ОБНОВИЛИ АВИОН ЈАСТРЕБ – ТРЕБАЛО ЈЕ САМО МАЛО ВОЉЕ

Pokazali kako se moze ulepsati grad

Чланови АМК “Стрит лајф” показали су протеклог викенда да је за довођење авиона јастреб, у парку код ОШ “Кадињача”, у пристојно стање, било потребно више воље него новца. Њих 23, колико их има у клубу, одлучили су да сваког месеца учине нешто добро за свој град. Када су у Лозничким новостима прочитали текст о судбини некадашњег војног авиона, и како нико нема новца да се постара за њега, одлучили су да предузму нешто.

– Искупили смо новац између себе, неко је помогао новчано, неко физичким радом, купили лим, боју и разређивач и решили да авион доведемо у стање у којем неће представљати ругло за наш град, нити опасност за децу која се на њему и око њега играју. Мислим да се Војска Србије неће љутити што смо га упристојили, а пре него што смо приступили радовима, обавестили смо градску управу и нико није имао ништа против. Затворили смо 50 рупа на авиону, очистили кабину од хрпе смећа која се у њој налазила и обојили га што смо приближније могли фабричкој нијанси. Нас не кошта много, а верујемо да ће некоме значити. Ако ништа друго, лепше га је погледати сада, посебно са српском тробојком на репу – каже Боро Кикановић, председник “Стрит лајфа”.

Материјал који су употребили за поправку јастреба стајао их је око 30 хиљада динара, један дан слободног времена и неколико мајица замазаних бојом док им је струју позајмила комшиница из суседне зграде. За изгубљени нос некадашње летелице употребили су поклопац једног од резервоара на крајевима крила тако да су сада и она истоветна. Како каже Кикановић, лознички “Стрит лајф”, а овом акцијом су показали да се с пуним правом могу звати лозничким, планира ускоро да очисти Тршић од смећа. Потом ће наставити сличне акције и о свом трошку и сопственим трудом допринети да Лозница буде лепша. Иако им то није била намера, сређивањем авиона дали су лекцију многима па и онима у парним оделима и униформама. Некада је уместо силних расправа и бескрајних преговарања довољно само засукати рукаве и латити се посла.

Пријавили их

Када су се у суботу момци и девојке из “Стрит лајфа” окупили око авиона и почели да

раде,  неко је позвао полицију и пријавио их да краду. Патрола која је стигла, видела је о чему се ради и са осмехом се удаљила, испричао је Кикановић. Он и његови клупски другови, надају се да прави лопови неће поново свраћати до авиона и да га вандали неће ускоро опет ишарати бесмисленим графитима, а волели би када би Служба Градског зеленила уредила травњак и посадила цвеће око некадашњег ваздухоплова.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )