У СРЕДЊОЈ ШКОЛИ “СВЕТИ САВА” – НЕОБИЧНО НАДМЕТАЊЕ ЂАКА

У СРЕДЊОЈ ШКОЛИ “СВЕТИ САВА” – НЕОБИЧНО НАДМЕТАЊЕ ЂАКА

turnir u igirci

Средња школа “Свети Сава” недавно је за своје ученике организовала јединствено такмичење – турнир у ПЕС-у (“Про Еволутион Соццер”). Средњошколцима је омогућено да опробају своје умеће у једној од најпопуларнијих игрица међу “гејмерима”, а идејни творац и главни организатор овог такмичења, уз пуну подршку управе и запослених у школи, јесте професор Горан Аврамовић. Према његовим речима, циљ једне овакве акције јесте да се ученици добро забаве и друже, али и развију  здрав такмичарски дух.

– Тај циљ је заиста и остварен. Током такмичења све је било у знаку ПЕС-а и фудбала, а одсуствовања из школе није било. О популарности ове видео-игрице и ученичкој заинтересованости за њу говори  податак  да се пријавило укупно 116 ученика, међу којима је било и пет девојака – објашњава професор Аврамовић.

Такмичење је било екипно, а сваку екипу чинила су по два ученика, који су свом тиму давали занимљиве и креативне називе попут: Романтичари, Зимске гуме, Бели орлови, Бомбардери или Плавуше и Принцезе. Учествовало је укупно 58 екипа и све утакмице су одигране преко видео бимова, што је додатно појачавало визуелно задовољство ученика и подстицало њихов такмичарски дух.

– Сви фудбалски “окршаји” су одиграни у школској сали за физичко и уз присуство великог броја навијача, који су бодрили своје другове. Најбољи  су награђени медаљама и дипломама. Злато је освојила екипа Кингдом оф Клупци, сребро Инструктори, а бронзу Фалкао. Управа школе је веома поносна на ово такмичење јер, осим што је показано да у овој школи и те како има места за занимљиве ваннаставне активности, сигурни су да је овај догађај нешто што ће њихови ученици понети и понети са собом у пртљагу успомена из ове школе – поручује Аврамовић.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )