РЕАГОВАЊА

РЕАГОВАЊА

ВИДОЈЕ ПЕТРОВИЋ, ГРАДОНАЧЕЛНИК

ПОТПУНО ПОДРЖАВАМ РУДАРЕ

vidojeНакон изјаве министарке Михајловић да се иза штрајка рудара крије политичка позадина, градоначелник Видоје Петровић реаговао је објашњавајући да је град пружио подршку својим суграђанима у остваривању права која им и држава законима гарантује.

– Аутобусе за превоз рудара Зајаче до Београда одобрио је заменик градоначелника Јездимир Вучетић (СНС). Одобрени су по захтеву Штрајкачког одбора. Лично у потпуности подржавам све оправдане захтеве рудара Зајаче и многих других радника у овом граду,

а оправдани захтеви су да им се плати оно што су зарадили, да им се повеже радни стаж и да у 21. веку имају оверене здравствене књижице. Као добри домаћини, у духу пристојних манира, министарки Михајловић пружили смо пуну комфорност да се састане са грађанима Лознице, без обзира на то што је у питању кампања. Имала је подршку да јој се обезбеди једна велика сала за пријем грађана, посебна просторија само за њу, фотокопир апарат, кафе куварице, три радника обезбеђења. Од града и мене као градоначелника имала је пуну подршку. Што се тиче изградње водовода у Зајачи, много сам папира потрошио пишући Влади Мирка Цветковића и овој Влади да помогну да се то питање реши, као што је у другим случајевима то чињено. Ми смо наручили израду пројекта и очекујемо подршку Владе, и одлазеће и неке нове, да помогне мештанима Зајаче – каже Петровић.

 

НЕНАД БОРОВЧАНИН, ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР У МИНИСТАРСТВУ ОМЛАДИНЕ И СПОРТА

МОГУ И ХОЋУ ДА ПОМОГНЕМ

borovcaniin– Мене је на место државног секретара поставио Ивица Дачић и бесмислено је и помислити да подржавам било кога ко је против Владе на чијем је он челу. Рудари Зајаче, у коју често идем због здравља деце која су отрована оловом, звали су ме када је почела да пада киша и наравно да сам им као социјалиста, чије је опредељење брига о свим људима, помогао. Послао сам им шаторе да не би киснули. Верујем да би исто урадила и министарка Михајловић да су се њој обратили. На крају треба рећи због јавности да је њихова прича само једна од многих тужних прича у нашим приватизацијама. У њиховом случају, завршила се тако што су већ осам месеци без плата, пензионог, социјалног и здравственог осигурања. Нажалост ја не могу да им вратим отето, али могу и хоћу да им помогнем да бар не кисну – истиче Боровчанин у писаној изјави медијима.

 

РУДАРИ РАЗОЧАРАНИ

Чувши изјаве министарке Михајловић, штрајкачи су изразили велико разочарење јер су сматрали да њихов проблем никако не сме бити схваћен као део било чије политичке предизборне кампање.

– Ми само тражимо своја права и зараду коју смо тешком муком зарадили. Неумесно је наш јад повезивати са политичким кампањама. Нисмо ми на улици дан и ноћ да би нека партија дошла на власт или из ње отишла, већ да бисмо обезбедили себи егзистенцију. Шатор смо добили захваљујући Ненаду Боровчанину, али не зато што је он политичар неке странке већ зато што је наш познаник, земљак и пријатељ. Многи од нас имају различита политичка опредељења, али у овом штрајку ми немамо никакве везе са политиком, ми само тражимо своја права – каже Драган Пантић.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )