ПРЕДСТАВНИЦИ КFW У ЛОЗНИЦИ – ПОХВАЛИЛИ “ВОДОВОД”

KFW POHVALIO VODOVOD

У Лозници су ове седмице боравили представници КFW предвођени Кирстенсен Вибеке, главном менаџерком за комуналну инфраструктуру за Југоисточну Европу и Турску, који су у градској управи разговарали са руководством града и лозничког ЈП “Водовод и канализација” после чега су видели и како напредују радови на изградњи нове канализације у Дринској улици.

Према речима градоначелника Видоја Петровића, анализирали су до сада урађено на канализационој мрежи од девет километара, инвестиције вредне 996.000 евра, на коју ће бити прикључено око  хиљаду домаћинстава у Лозничком Пољу.

– У овом тренутку завршено је око  50 посто радова и надамо се да ће у првој половини ове године траса од девет километара бити у потпуности завршена. Задовољан сам и захвалан представницима немачке владе и КFW који су уочили Лозницу као доброг партнера и финансирајући овај пројекат са 40 одсто бесповратних средстава, значајно допринели да се у Лозничком Пољу, највећем насељеном месту града Лознице, квалитет живота грађана подигне на виши ниво. Грађанима МЗ Подриње поручујем да ћемо учинити све да у току ове године, после завршетка радова на изградњи колектора, у потпуности реконструишемо путну мрежу и приступимо изради пројеката да у будућности урадимо и пешачке стазе, уличну  расвету и пратећи мобилијар – рекао је он.

Кирстенсен Вибеке рекла је да  они имају дугогодишњу сарадњу са лозничким “Водоводом”  који је постао један од оних који “јако добро извршавају своје задатке”.

-Убеђени смо да ће ово што “Водовод” чини имати ефекат на повећању добробити за становништво Лознице. Од седам градова који учествују у овом нашем програму Лозница је добила највише средстава. Све ове мере јако су важне, не само канализација већ и реконструкција градске мреже, магистрални цевовод и остало што се реализује како би се подигао стандард водоснабдевања у Лозници. Надамо се да ће преостале мере бити ускоро реализоване и да ће становништво имати очекиване користи под свега тога – рекла је она.

Радови на канализационој мрежи у Лозничком Пољу почели су крајем октобра прошле године  и планирано је да трају пет месеци. Лозница има око 780 километара водоводне, а само 78 километара канализационе мреже и ово је важан корак у поправљању тог стања.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )