ШАХ: НА ПРВЕНСТВУ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ – ТРИФУНОВИЋУ ТИТУЛА

sahista novica trifunovic

На првенству централне Србије у шаху Новица Трифуновић (12) из Страже освојио је прво место у конкуренцији шахиста од 10 до 12 година. Из девет партија освојио је 6 и по поена.

– Пресрећан сам. Ово је велико признање за мој труд и истовремено обавеза да још више радим. Конкуренија је била јака, у мојој групи је било 28 играча, а многи су имали рејтинг за разлику од мене. Надао сам се добром пласману, али не и првом месту – каже Новица.

Трифуновић је ученик петог разреда у ОШ “Петар Тасић” у Лешници, а шах је почео да тренира пре две године. Најпре је играо са братом и оцем, а онда се уписао у шаховски клуб у Лешници. Тренер му је Драгољуб Глигорић.

– Овај успех је велико изненађење. Новица је веома талентован, али друга деца много више тренирају и  учествују на турнирима, а ми за тако нешто немамо пара. Тренутно у школи шаха имамо десет ученика и тренирамо једном недељно два сата. Повремено одлазимо на турнире где стичу нова знања из шаха. Потрудићемо се да се Новица добро припреми за Првенство Србије које га средином марта очекује у Врњачкој Бањи. Надам се пласману међу десет најбољих у нашој земљи – поручује Глигорић.

Новица каже да много воли шах и да би волео да се њиме у будућности озбиљније бави.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )