ИЗБОРНА ХРОНИКА – У ПОНОЋ ИСТИЧЕ РОК ЗА КАНДИДАТУРЕ

ИЗБОРНА ХРОНИКА – У ПОНОЋ ИСТИЧЕ РОК ЗА КАНДИДАТУРЕ

Свима који намеравају да окушају изборну вољу грађана Србије и евентуално добију подршку да у њихово име одлучују у парламенту остало је веома мало времена да Републичкој изборној комисији (РИК)  предају листе својих кандидата. То време се мери на сате пошто рок истиче у поноћ када истиче и време за увиде у бирачки списак

Збирна изборна листа биће објављена 5. марта, а накнадне измене у бирачком списку, уз решење Министарства правде и државне управе, биће могуће све до 12. марта у поноћ. Пошто је странкама остало још смо 13 дана за кампању она ће, како време одмиче бити све динамичнија, а ево какве су аргументе износили посланички кандидати ових дана на конференцијама за штампу у Лозници.

Градски одбор Либерално-демократске партије у Лозници представио је прошлог петка три своја посланичка кандидата на предстојећим изборима. На листи ЛДП нашли су се др Зоран Јовић, уролог, (28), Биљана Грбић, академска сликарка, (151) и Томислав Мијић, медицински техничар, (226).

ldp

– Каква се год влада формирала, мораће спроводити нашу политику да би Србија била нормална земља. Ми смо њени изворни носиоци, најбоље знамо како је спровести и у влади ћемо бити гарант за то, тако да је време за ЛДП. Радујемо се изборима јер је дошло време да се у овој земљи  и ми нешто питамо. Србија је земља паметних, вредних и поштених људи, али они не живе у таквој земљи. Морамо је направити по мери најпаметнијих и најспособнијих да би они остали овде, што  подразумева и промену Устава – рекао је Јовић.

Он је нагласио да треба вратити Закон о раду који је донела Ђинђићева влада, уместо садашњег који “одговара само нерадницима”, а нужни су јачање економије и реформе свих система.

– Не наседајте на обећања која вам дају јер су то само лажи. Очекујемо и изборе у Лозници, пошто несрећна коалиција не функционише и нема се чиме похвалити у последње две године – казао је Јовић.

Прошле седмице РИК је прогласила и изборну листу “Борис Тадић – НДС, Зелени, ЛСДВ, Заједно за Србију, Заједно за Војводину, Демократска левица Рома”. Она ће се на зборној листи наћи под редним бројем 11, али на њој нема ниједног кандидата из Лознице.

Душан Петровић, лидер странке Заједно за Србију и посланички кандидат поручио је у недељу у пуној сали градске скупштине да је најважније да вратимо самопоуздање јер већина људи у Србији више не верује у бољи живот. Али, како је рекао то је  могуће и то је почетак свега доброг што у овој  земљи може да се деси.

ZAJEDNO ZA SRBIJU

– Имамо јасан план за развој Србије, пољопривреде и производње хране, рударства, енергетике, темељне реформе просвете и снажне подршке култури, као и људе способне да га остваре. То је наш план за наредне четири године. Две године иза нас показале су да Влада није успела да направи економски план, да јесте не бисмо били у предизборној кампањи. Позивам вас да направимо равнотежу у политичком животу Србије, да се направи озбиљна и ефикасна влада која може да спроведе овај економски план у живот – рекао је он.

Према његовим речима, коалиција има план како да до 2020. године у Србију уђе 4,5 милијарди евра инвестиција за рударство, како би се обезбедило да до 30.000 рудара има сигурна радна места и добре зараде.

Михајло Пурић је рекао да иницијативни одбор Заједно за Србију ради на формирању њиховог Градског одбора у Лозници.

Бирачима се у понедељак  представио и трећи лознички кандидат са листе СПС-ПУПС-ЈС  Добросав Марић, председник ГО ЈС (66. на листи) на конференцији за штампу коју је одржао заједно са  др Николом Сремчевићем, председником ГО ПУПС. Марић је рекао да Лозница 14 година пропада и да је власт штеточинска.

pups-js

– Посланици последњих година никакво добро нису донели, погашене су све фирме за време ове власти, уништена “Вискоза”, а људи су незапослени и тешко живе. Сматрам да једини у Лозници имам право да обећам грађанима отварање нових фабрика. Сигуран сам да ће Дачић остати премијер и обећавам да ћу се трудити, ако нам грађани дају глас, да преко њега и Драгана Марковића доведем инвеститоре у Лозницу. Без тога наш град полако изумире – рекао је Марић и позвао грађане да не гласају за СНС јер за две године власти “ништа добро нису донели Лозници”.

Др Никола Сремчевић рекао је да ће ПУПС и даље штитити интересе пензионера као што ни досада није допустио да лоши закони дођу у Скупштину.

– Сада сви причају о пензионерима, а чим помисле на реформе, мисле на смањење пензија и повећање старосне границе за одлазак у пензију. Залажемо се да се буџет попуни на други начин. Свако да ради свој посао, да се наплате баснословни ненаплаћени порези и онда неће бити потребни толики резови. И они који су их довели на власт не треба да буду привилеговани и да не плаћају ништа – рекао је др Сремчевић.

Изборна тишина почиње 13. марта у поноћ и трајаће све до затварања бирачких места 16. марта у 20 часова. До тада не дајте да вас збуњују разни анкетари на улицама или пред вашим вратима. Нисте дужни да им кажете за кога ћете гласати, а још мање да им дајете личну карту на увид. Заправо, они на то и немају право по закону.

Е.Л.Н

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )