КОНЦЕРТ ИГОРА ДРАЖЕВИЋА У САЛИ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ – НА ПУТУ КА УСПЕШНОЈ КАРИЈЕРИ

КОНЦЕРТ ИГОРА ДРАЖЕВИЋА У САЛИ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ – НА ПУТУ КА УСПЕШНОЈ КАРИЈЕРИ

igor drazevic

Концертом у Лозници Игор Дражевић показао свој раскошни таленат који обећава блиставу уметничку каријеру

Управо тако, на путу ка успешној музичкој каријери Игор Дражевић, млади пијаниста, одржао је у уторак концерт у сали ОМШ “Вук Караџић” представљајући се својим некадашњим профеорима и суграђанима делима Баха, Хајдна, Шопена, Балакирјева и Листа. Неке од тих композиција извешће ускоро и на два престижна музичка такмичења у Новом Саду и Београду.

– Учествоваћу од 7. до 17. марта на такмичењу “Исидор Бајић” у Новом Саду, а 21. марта и на такмичењу “Јеунессес мусицалес цомпетитион” у Београду. То су интернационална такмичења високог  нивоа у којем учествују пијанисти са свих страна света и велика ми је част да сам одабран од стручног жирија за оба такмичења – истиче Игор у кратком разговору за ЛН.

Игор (1989) је рођен у Лозници у музичкој породици – његови родитељи су познати музички педагози, а и млађи брат такође иде њиховим стопама. После завршене основне музичке школе у Лозници, у класи професорке Бојане Никић, наставља средње образовање у Шапцу у класи професора Драгомира Братића. Основне и мастер студије завршио је на ФМУ у Београду у класи професорке Дубравке Јовичић. Током школовања усавршавао се и код истакнутих професора Светлане Богино, Владимира Угаркова, Александра Сердара, Невене Поповић, Арба Валдме, Александра Шандорова.

Његова музичка каријера тек почиње и не треба нимало сумњати у то да ће бити успешна.

– Крајем јануара имао сам концерт у београдском Културном центру, планирам још неколико широм Србије, а затим и концерте у Љубљани и Хрватској. Овај наступ у Лозници, први после десет година, представљао је за мене велику част и задовољство,  каже уз широки осмех.

На лозничку публику која је топло поздравила младог уметника нарочити утисак оставило је његово извођење Шопенове етиде у а молу, па отуда и питање да ли је захтевни Шопен и његов омиљени композитор.

– Није, немам посебно омиљеног композитора, мада их све волим. У питању је само доживљај њихових композиција, али ако бих баш морао да се определим онда би то био Лист – каже Игор.

– Дражевић  је до сада освајао бројне награде међу којима прве на републичком такмичењу 2007. године, “Михаило Вукдраговић” у Шапцу, 2006. и 2007, “Даворин Јенко” у Београду 2006. а исте године вратио се и са такмичења у Румунији са првом наградом.

Поред тога што наступа као солиста, члан је и камерног ансамбла “Сантос”. Тренутно ради и као корепетитор у МШ “Марко Тајчевић” у Лазаревцу.

З. В.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )