ИЗБОРНА ХРОНИКА – РЕКОРДАН БРОЈ КАНДИДАТА

ИЗБОРНА ХРОНИКА – РЕКОРДАН БРОЈ КАНДИДАТА

За протеклих седам дана РИК прогласила је још две изборне листе на којима се налази и четири кандидата из Лознице, па је сасвим извесно обарање рекорда из 2012. када се посланичком мандату надало чак 19 кандидата, колико их има и сада седам дана пре истека рока за подношење изборних кандидатура

И док је страначка кампања увелико одмакла у делу јавности још увек се могу чути дилеме да ли су Србији били потребни ванредни парламентарни избори. За др Николу Јаковљевића који се на листи “Са Демократском странком за демократску Србију” налази на 198 месту, таква дилема не постоји. Он је рекао на конференцији за штампу да анализа резултата актуелне власти у последњих годину и по дана показују да много тога не функционише у држави и да постоје оправдани разлози за ванредне парламентарне изборе. – На свим функцијама живота у земљи стање је горе него што је било на почетку садашње владе. Лошија је ситуација у економији, привреди, пољопривреди, науци, здравству, правосуђу, стању људских слобода и незапослености. Нема предизборног обећања које је испуњено. Када се њени резултати реално сагледају, јасно је да актуелна власт није положила испит. То илуструје и контроверзност званичних података о паду незапослености од око пет процената, што значи да је 2013. запослено више од 100.000 људи, а истовремено према другима прошле године имамо око 50.000 запослених мање него претходне.

NIKOLA JAKOVLJEVIC DS

ДС нуди и решења за све области, а томе  ће убудуће бити више речи – рекао је он новинарима.

Јаковљевић поручује да је изворна и аутентична само једна ДС и да је атмосфера избора између две опције или два човека тенденциозно направљена. Иначе, од оснивања Нове ДС у Лозници није евидентиран ниједан званични излазак из ДС, а према подацима врха демократа, странку је досада напустило 20 функционера, 12 општинских одбора и  0,77одсто укупног чланства.

Млађан Динкић, је први лидер који је у овој кампањи стигао у Лозницу. Он је у среду посетио италијанску фабрику трикотаже “Голден лејди”, а ГО УРС прошле суботе обележио је 11. рођендан и представио посланичке кандидате са своје листе – Видоја Петровића, градоначелника, који је четврти на листи, Тању Глишић, мастер куртулорогије, (66) Милену Манојловић Кнежевић, дипл. економисту, (87) и Љубинка Ђокића дипл. инж. машинства (109). Како је речено, први пут у историји лозничког вишестраначја једна политичка партија има четири кандидата, а после две године паузе сада “има једног сигурног посланика, Петровића који је четврти на листи УРС”.

URS 11. RODJENDAN

– Србија је постала велика политичка каљуга. Данас се сви који покушају да нешто промене набоље сатанизују само са циљем да се они који могу и хоће нешто да учине склоне у страну. УРС је уверен да овој земљи треба нова политика, враћање субвенција привредницима и за подстицај запошљавања  То је политика равномерног развоја свих региона, градова и општина, једне суштинске децентрализације и деконцентрације моћи власти, да не буде код једног човека или у једном граду, политика која ће омогућити бар приближно једнаке шансе за све – рекао је он.

Најавио је да ће УРС водити позитивну кампању у којој ће причати шта су радили и шта мисле да треба радити и позвао Лозницу да бира најбоље, оне који ће се залагати за “тако малу, а још увек недостижну ствар – да радимо и да живимо”.

РИК прогласила је и листу “Двери – Бошко Обрадовић” на којој се налази и троје кандидата из Лознице – Славиша Милетић, агроном (28), Горијана Петровић, економиста (210) и Александар Илић, текстилни инжењер (229), а до уласка у штампу овог броја ЛН још увек није била проглашена посланичка листа коалиције окупљене око Бориса Тадића, али према нашим сазнањима на њој нема кандидата из Лознице.

У позадини изборне кампање која се захуктала у медијима, а на локалном нивоу још увек није у пуном интензитету, теку техничке припреме за спровођење избора. Републичка изборна комисија је саопштила да ће гласачки листић бити светло плави, а контролни светло љубичасти.

З. В

T. M. C

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )