ОПШТИНА ЉУБОВИЈА – ОВЕ ГОДИНЕ РАЗВОЈНИ БУЏЕТ

ОПШТИНА ЉУБОВИЈА – ОВЕ ГОДИНЕ РАЗВОЈНИ БУЏЕТ

micic

Изградња путева и нисконапонске мреже приоритети у овој години. Развојна шанса Љубовије пољопривреда и туризам

Буџет општине Љубовија за ову годину имаће развојни карактер. Планиран је у висини од 480 милиона динара и добар део намењен је за изградњу инфраструктурних објеката.

– Посебну пажњу посветићемо изградњи и одржавању некатегорисаних и локалних путева, као и завршетку већ започетих радова на појединим путним правцима. Реконструкција и изградња нисконапонске електро-мреже такође је један од важнијих послова који нас очекује у овој години. Значајна средства уложићемо и у изградњу моста на Дрини према Братунцу. Тај посао заједнички реализујемо са партнерима из Републике Српске. У плану је отварање центра за дијализу у Дому здравља у Љубовији.  Поред грађана из наше општине, услуге центра користили би и мештани из Братунца и Сребренице (РС). Издвојићемо и новац за израду студије изводљивости за изградњу постројења за пречишћавање воде – истиче Мирослав Мићић, председник општине Љубовија.

Према његовим речима, развојна шанса ове средине су пољопривреда и туризам.

– У тим областима имамо највеће могућности за развој. Истицање “Дринске регате”, односно подизање ове манифестације на још виши ниво посао је који нам предстоји. Издвојили смо десет милиона динара за ову намену, али и за друге туристичке манифестације у циљу побољшања и повећања туристичке понуде нашег краја. За развој пољопривреде, сточарства посебно, определили смо десет милиона динара. Имали смо састанак са представницима Министарства пољопривреде и намеравамо да предложимо измену Закона о утринама (сеоском земљишту у државном власништву) како би оно могло да се користи и за друге намене, пре свега за воћарство и повртарство, а не као што је то сада био случај само за испашу и изградњу рибњака. Због тога је много хектара квалитетне земље остало необрађено – подсећа Мићић.

Решавање проблема незапослености такође је један од приоритета. Општина настоји да привуче домаће и стране инвеститоре.

–  Потенцијалним инвеститорима представили смо наше потенцијале и надам се да ће се неки од њих определити за улагање у Љубовију – каже Мићић.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )