ГО ЛДП ОБЕЛЕЖИО ОСАМ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА – У КОАЛИЦИЈУ МОГУ СА СВИМА

ГО ЛДП ОБЕЛЕЖИО ОСАМ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА – У КОАЛИЦИЈУ МОГУ СА СВИМА

8 godina LDP

Градски одбор Либерално-демократске партије (ГО ЛДП) у Лозници обележио је пригодном свечаношћу прошлог четвртка осам година постојања. Према речима др Зорана Јовића, менаџера ГО ЛДП, страначка политика тријумфовала је почетком преговора са Европском унијом јер се остварило све што је заступала – нормализација односа са Косовом, пуна сарадња са Хашким трибуналом, евроатлантске интеграције и реформе државе.

– На том смо путу често били усамљени, али се показало да смо у праву. Ванредни избори су потребни јер је влада почетком преговора са ЕУ испунила разлог свог постојања и сада нас чекају тешке реформе које не могу спроводити они који се споро мењају и који су на ивици да застану са променама. У новој влади морају седети оригинални реформатори који разумеју ту политику – рекао је Јовић.

Он је за ЛН рекао да очекује скоре изборе и у граду јер, сматра, владајућа коалиција не функционише и “није Лозници ништа донела”. Уверен је да ће ЛДП на наредним изборима ући у Скупштину града, постати део власти и остварити циљеве због којих партија постоји.

– Времена су се променила и по питању коалиција више немамо ограничења. Морамо реформисати локалну администрацију и јавна предузећа, престати са субвенцијама и довести одговорне људе да их воде. Нужно је зауставити партијско запошљавање и млади морају знати да странке не служе томе. Неопходно је довести способне људе који могу привући инвеститоре јер у Београду више нема новца и прошло је време форсирања политике “ко ће више пара донети из главног града” – каже Јовић додајући да Лозница мора почети да живи од споствених прихода не зависећи од помоћи владе.

ГО ЛДП, према Јовићевим речима, броји више од 500 чланова, а у последње време приступило му је доста младих. Партијској прослави присуствовали су и представници других странака међу којима председници ГО СНС, УРС, Јединствене Србије, СДП и Заједно за Србију.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )