У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – ДВА ОДБОРНИКА ИЗ УРС-а ПРЕШЛА У СНС

У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – ДВА ОДБОРНИКА ИЗ УРС-а ПРЕШЛА У СНС

dva odbornika ursa presla u sns jovan antonic zoran jevtic ratko vidovic i milan lukic

Незадовољни позицијом УРС-а, два одборника ове странке напустила клуб у СО Мали Зворник и придружила се СНС. Др Милан Лукић и Ратко Видовић стављају своје мандате на располагање напредњацима и нуде своје залагање за бољи живот грађана у овом делу Подриња

Одборници УРС-а у малозворничком локалном парламенту, др Милан Лукић, стоматолог и Ратко Видовић, правник, напустили су одборнички клуб ове партије и прешли у редове СНС, која је у опозицији. Ово је у уторак потврдио и Зоран Јевтић, председник ОО СНС, који каже да долази време укрупњавања политичких опција у Малом Зворнику у циљу померања те општине из реда 23 најнеразвијеније, спречавања злоупотреба запошљавања у јавним предузећима, као и стварања повољније политичке и економске климе за потенцијалне инвеститоре, који су неопходни за оживљавање привреде у овом делу Подриња.

– Због  указивања на све ове проблеме, СНС је и избачен из локалне власти, а мене су појединци из редова коалиционих партнера, који би по сваку цену да задрже постојеће стање у Малом Зворнику и апсолутну контролу свега,  прогласили “малим Вучићем” – каже Јевтић, који је недавно смењен са функције заменика председника општине.

Лукић и Видовић потписали су приступнице СНС, стављајући своје мандате на располагање напредњацима, а као разлоге своје одлуке износе занемаривање УРС-а у овој општини после избора од стране централе у Београду и окружног одбора.

– Чињеница је да је Г17 плус на свим претходним изборима, пре мог и Видовићевог ангажовања, био испод цензуса, а када је освојио три мандата и ушао у локалну скупштину, остао је занемарен од стране централе у Београду. Иако су сви услови за субвенције и покретање производње и запошљавање више од 600 радника били испуњени, нико “одозго” нам није помогао, већ смо чак и на бодовању пројекта били оштећени, што указује да је неко све ово опструисао. Имајући ово у виду, и препознајући велику вољу и добру намеру СНС да ствари мења на боље, ми се прикључујемо тиму, а доказ да то не радимо због функција је и то што СНС-у приступамо сада када је у опозицији, а не док је била на власти, иако смо од других имали понуде – каже Лукић.

Видовић истиче одлучност СНС да се сузбије корупција и организовани криминал, али и оно што је досад урађено од стране СНС на локалу, а и на нивоу републике.

– Не ступамо само формално у СНС, већ ћемо дати свој максимални допринос да наши грађани сутра живе боље – наглашава Ратко Видовић.

Са ова два, одборнички клуб СНС сада има пет одборника  и према речима Јевтића, представља јак стуб око којега ће се окупити сви који желе покретање Малог Зворника са дна. На седници Скупштине општине, крајем новембра, СНС је смењен са власти и успостављена је нова владајућа коалиција са 16 од 29 одборника, а поред СПС-а и СРС-а чине је Јединствена Србија (ЈС) и Група грађана “За Мали Зворник – Живорад Јокић”. У опозицији су, поред СНС, и УРС, ДС и ДСС

С. Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )