ПОЛИЦИЈСКА СТАНИЦА ЛОЗНИЦА – СТАБИЛНА БЕЗБЕДНОСТ

policija

Повећан број крађа и тешких крађа у прошлој години на подручју лозничке полицијске станице. Специјализована група ПС Лозница за борбу против наркоманије имала је 43 заплене опојних дрога

Стања јавног реда и мира као и укупна безбедност града и грађана Лознице стабилна је.  Нема огранизованих криминалних група које врше тешка кривична дела убиства, разбојништва, изнуде и отмице, каже за ЛН главни полицијски инспектор Раденко Петровић, начелник Полицијске станице у Лозници. Према његовим речима, током 2013. ПС Лозница имала је доста посла јер је дошло до повећања извршених кривичних дела, највише из области општег криминалитета и то имовинских кривичних дела, пре свега крађа и тешких крађа.

– Прошле године имали смо два покушаја убиства са непознатим извршиоцем и оба су расветљена, 17 кривичних дела разбојништво, од којих је 11 расветљено. Било је 195 тешких крађа од којих су расветљене 102, 22 случаја тешких телесних повреда и три лаких. Било је 129 обичних крађа, 88 расветљено или 68 одсто, као и  21 кривично дело насиља у породици. Имали смо увећање кривичних дела из имовинских деликата из два разлога, први је измена Кривичног закона где је лани лимит по оштећеном са 15.000 смањен на 5.000 динара тако да су бројна кривична дела, некада вођена као ситна крађа, прешла у крађе и тешке крађе. Други разлог је опште стање у граду и Србији, незапосленост и тешка економска ситуација која увек доприносе негативном тренду криминалитета. Иначе, од повећаног броја крађа бар половина је за крадена бицикла тако да је статистичка слика лошија од реалне. Иначе, проценат расветљања кривичних дела са непознатим извршиоцем на нивоу ПС Лозница је 61,69 одсто што је солидно и нешто мање у односу на 2012. када је било и мање кривичних дела – каже Петровић.

T.M.С

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )