ГРУПА “УЛИЧНИ СВИРАЧИ” – МУЗИКОМ ПОМАЖУ ДРУГИМА

ГРУПА “УЛИЧНИ СВИРАЧИ” – МУЗИКОМ ПОМАЖУ ДРУГИМА

ULICNI SVIRACI

Када су пре три месеца сазнали да је неопходна помоћ њиховом младом суграђанину Младену Мирковићу, ради набавке медицинских апарата, одлучили су да помогну на свој начин. Музиком. Идеја је потекла од Мате Ивановића, певача, а спонтано су му се придружили и остали, гитаристи Александар Ивановић и Александар Васић, као и други певач Милош Петровић. Изашли су на улицу и заједно засвирали и запевали.

– Решио сам да узмем шешир и да са пријатељима музичарима изађем на шеталиште испред Вуковог дома културе. Желели смо да изазовемо пажњу суграђана и да укажемо на то да је младом човеку неопходна помоћ. Испоставило се да су људи позитивно реаговали а ми смо успели да прикупимо и извесну своту новца. Тада смо и одлучили да и убудуће наступамо у сличним ситуацијама па смо тако помогли и при сакупљању новца за Лазара Петковића из Бање Ковиљаче. Име групе је произашло из самих околности и назвали смо се “Улични свирачи отвореног срца” – каже Мато.

Чланови овог веселог састава су момци који већ свирају у неким групама, али увек налазе простора и за заједничке наступе. Наступали су на више манифестација, приликом отварања школе плеса у КУД “Караџић”, а убрзо су их приметили и власници локалних клубова па су већ постали познати као добри забављачи у неколико градских угоститељских објеката.

– Ми се лепо забављамо, као и публика, али, када треба, ту смо увек да помогнемо неку хуманитарну акцију. Планирамо да ускоро припремимо и велики концерт у Вуковом дому културе, а идеја нам је да на њему наступе и други музичари. Пре свега групе у којима свирају чланови “Уличних свирача”, али и остали. Када одредимо термин и припремимо репертоар, о томе ћемо обавестити јавност -прича Мато, који обавља и менаџерске послове групе.

Сви велики градови имају своје уличне свираче, који их чине препознатљивим, забавнијим и лепшим. Лепо је што се и Лозница придружила тој екипи.

С.Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )