СУСРЕТ СТИПЕНДИРАНИХ ЂАКА И СТУДЕНАТА СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ – МЛАДИ СУ БУДУЋНОСТ ЛОЗНИЦЕ

СУСРЕТ СТИПЕНДИРАНИХ ЂАКА И СТУДЕНАТА СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ – МЛАДИ СУ БУДУЋНОСТ ЛОЗНИЦЕ

stipendisti

Студенти и ђаци које стипендира град Лозница сусрели су се пред празнике у Омладинском центру са градоначелником Видојем Петровићем и помоћником градоначелника Љубинком Ђокићем који су поручили да је будућност у младима и да ће Град настојати да још више улаже у образовање.

– Ми смо у 2013. подржали 55 ученика и 103 студента са новчаним наградама од пет и осам хиљада на месечном нивоу, а циљ нам је да повећамо број стипендираних ђака и студената као и новчани износ стипендија. Стварамо услове да се млади људи са факултета врате у свој град и виде у њему шансу, а оно што ме посебно радује у овом сусрету са њима јесте жеља да радимо заједно и спремност да сви бринемо о Лозници – рекао је градоначелник Петровић.

Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника, напоменуо је да је из градског буџета за 2014. годину петина средстава планирана за образовање, што није мало новца.

– Град Лозница ће направити базу података свих вас које стипендирамо, пратићемо ваше образовање и по завршетку школовања, сигуран сам, да ће они који су најуспешнији имати приоритет при запошљавању ако желе да се врате у Лозницу, а то је наша жеља – поручио је Ђокић младим стипендистима.

Према његовим речима, државна стратегија о образовању није дала јасан одговор какво је образовање потребно у 21. веку ни какав је однос државе према највреднијим ученицима.

– Док се то не реши на државном нивоу, ми ћемо као локална самоуправа улагати новац у опремање школа, такмичења, стручно усавршавање наставника и то су све предуслови за квалитетније образовање – рекао је Ђокић.

Маја Марковић, студенткиња српског језика и књижевности у Новом Саду, захвалила се градској управи и градоначелнику на указаној подршци коју добија током студија истичући да је “ово окупљање само један од показатеља да се сваки труд исплати и да се у нашем граду тај труд препознаје и награђује”.

А. С.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )