ПРИЂИ СРЦЕМ – ОСМЕХ НА ЛИЦУ НАЈЛЕПШЕГ НАРОДА

ПРИЂИ СРЦЕМ – ОСМЕХ НА ЛИЦУ НАЈЛЕПШЕГ НАРОДА

pridji srcem (1)

Лозничани су још једну годину почели са широким осмесима и добрим расположењем окупљени у Улици Јована Цвијића на највеселијој лозничкој манифестацији “Приђи срцем” у којој смехом, са црвеним носићима и сами учествују

Четврту годину заредом Лозничани су почели дружењем испред Вуковог дома културе првог дана нове године на манифестацији “Приђи срцем” уз песму, игру и необичне ликове на штулама. Лепо време учинило је да четврти “прилазак срцем” буде и најпосећенији, а пригодан програм измамио је и задржао осмехе на лицима најмлађих, али и старијих који нису дозволили годинама да сакрију дете у њима. Глумци позоришта КУД “Караџић”, вођени редитељем Зораном Грујићем, извели су на радост малишана представу “Заробљена принцеза”, а чланови групе “Перушка анимејшн” добро су их забавили. Жива статуа, два шетача на штулама и Туфница из новосадске групе уличних уметника “Златна грана” улепшали су дан свима и свакоме ко се сликао са њима оставили драгу успомену.

Новогодишње првојануарско дружење имало је и ове године хуманитарни карактер па ће новац, 41 хиљада динара, прикупљен продајом црвених носића и привезака у облику срца бити дарован онима којима је најпотребнији. Директорка Туристичке организације града Лознице Мирјана Пејак отворила је дружење и пожелела свима добар провод и срећу у новој години поручивши им да увек гледају срцем.

– Желели смо да деци нова година почне лепо уз све ове боје, звукове, слаткише и урнебесно расположење, како би им таква и била. Да им пружимо нешто што ће их насмејати јер највећа је срећа када детету измамите осмех. Постоје разни народи, а за мене су деца најважнији народ јер је он најпоштенији, најобјективнији и најреалнији и када он каже да сте нешто добро урадили, онда вам је мирна савест – каже Пејакова.

Дружење у Улици Јована Цвијића потрајало је два сата, а пред крај забаве, иако снега нема и саонице тешко клизе, стигао је и Деда Мраз који је, након веселог возића са којим је протутњао кроз окупљену масу, малишане обрадовао склаткишима. Сва деца која су била добра протекле године добила су слатки дар од Деде из Лапоније, а и понеки старији уграбио је чоколадицу.

Највеселију лозничку манифестацију организовала је Туристичке организације града Лознице уз подршку градске управе, а велику помоћ пружила је и компанија “Нели” која је даровала слаткише за најмлађе Лозничане.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )