ОВЕ ГОДИНЕ – ПРВО ПА ЖЕНСКО

Првог јануара 2014. роде су породилиште Опште болнице у Лозници посетиле тек у 9,30 када је рођена прва и једина беба тога дана. То је  девојчица тешка 3.700 грама и дуга 51 сантиметара, а родила ју је Смиљана Танацковић Деспотовић из Лозничког Поља. Прошле године у Лозници је рођено укупно 1.035 беба, 15 мање него годину пре. Иначе, другог јануара рођени су још једна девојчица и три дечака.

Лозничани, иначе, шести пут заредом нису имали организовано заједничко новогодишње славље већ су 2014. дочекали у угоститељским објектима и својим кућама, уз проверену формулу “у кругу породице и пријатеља, крај малих екрана”, са трпезом у складу са могућностима. Новогодишња ноћ прошла је без саобраћајних незгода и интервенција ватрогасаца. Мирну ноћ нарушила је туча у  кафићу “Пирамида”, око четири сата иза поноћи, у којој је,  учествовала група младића и  Предраг Ковачевић, бивши боксерски репрезентативац. Због ове туче поднета је једна кривична пријава због наношења лакших телесних повреда опасним предметом и три прекршајне за нарушавање јавног реда и мира и учествовање у тучи. Иначе, овога пута канонада петарди и осталих направа била је, чини се, нешто жешћа и дужа  него претходних година, а ватромети у приватној режији улепшали су улазак у 2014. годину.

С обзиром на оно што су нам пред крај прошле најављивали  политичари, пред нама је још једна “тешка година”, али те приче смо се већ наслушали толико да  мало ко за то хаје. Углавном 2014. је ту па нам се вреди рвати са њом  свих 365 дана. Нека нам је са срећом.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )