ОЧЕКИВАЊА ОДБОРНИКА ЛОКАЛНОГ ПАРЛАМЕНТА У 2014. ГОД.

ОЧЕКИВАЊА ОДБОРНИКА ЛОКАЛНОГ ПАРЛАМЕНТА У 2014. ГОД.

puric (1)Михаило Пурић, Заједно за Србију

– Очекујем да ће у 2014. години бити промена коалиционе већине због тога што ова  већина, или овако како је постављена локална власт, не може одговорити интересима и потребама грађана. Девет година ми слушамо једну те исту причу која не даје резултат, то се пре свега односи на привредно стање и на рад јавних предузећа. Скупштина не треба, као што је до сада радила,  да доноси одређене одлуке које се после тога не поштују или се на неки други начин изврћу када је у питању Градско веће и руководство града. Ту пре свега мислим на градоначелника и људе који представљају део коалиционе власти када је у питању УРС. Тај концепт и начин управљања локалним парламентом је превазиђен и ја се надам ћемо сачувати довољно мудрости, воље и снаге да то у наредном периоду на сасвим другачији начин организујемо.

stanojeСтаноје Филиповић, Самостална одборничка група

– Пре свега очекујем да колеге одборници схвате своју улогу а ја је видим као улогу људи који су први међу једнакима и који треба да се старају да се боље и квалитетније живи у срединама у којима они живе и раде. Мало је теже једном одборнику да глобално на нивоу града чини те акције, али и то није немогуће па сам се због тога и лоцирао на рад у срединама из којих потичемо и у којима живимо. Сматрам да не смемо да одступамо од заклетве коју полажемо, односно да служимо грађанима а не својим личним интересима, што се, нажалост, врло често догађа. Треба доносити одлуке које се тичу бољег живота, пре свега повећање запошљавања и подстицања свих  који желе да раде и стварају.

dissicЖељко Дишић, шеф одборничке групе СПС-СДПС-ГГ привредника и пољопривредника

– Градској скупштини у 2014. години желим успешан рад са мање вређања и говора мржње а са више конструктивних предлога и иницијатива што ће допринети доношењу квалитетнијих одлука и бољем животу у нашем граду. Наша одборничка група ће се управо тако и понашати као уосталом и у протеклој години. Учинићемо све да се у Лозници више ради, односно да се што више људи запосли. То је приоритет за социјалисте и сходно томе покушаћемо преко нашег премијера и министара у републичкој влади да Лозница има приоритет за инвестиције у нове производне погоне са страним и домаћим капиталом. Залагаћемо се и да се реализују и планирани инфраструктурни пројекти значајни за град.

dr nikola (1)Др Никола Јаковљевић, шеф одбрничке групе ДС

– Очекујем квалитетнији рад Скупштине са више разумевања, толеранције и са више ефикасности у раду. Такође, очекујем да се више енергије усмери на решавање конкретних питања, односно, доношења мера за спречавање депопулације становника Горњег Јадра, решавање питања инфраструктуре у Лозничком Пољу, тачније станице за пречишћавање отпадних вода, коначно решавање питања санитарне депоније као и низа других важних питања као што је незапосленост, комунална и саобраћајна уређеност.

dobrosavДобросав Марић, шеф одборничке групе ЈС

– За 2014. предвиђамо још лошији живот грађана Лознице зато што ова локална власт није способна да доведе неког инвеститора и да отвори нова радна места без којих у Лозници нема ни бољег живота. Очекујем да ће доћи до промене локалне власти или распуштања локалне Скупштине и нове изборе јер је овако лош рад локалне власти више неиздржив. Лозницу треба да предводе људи који могу да успоставе бољу сарадњу са Владом Србије и да покрену Лозницу из овог запећка у коме се сада налази.

SREMCCEVICДр Никола Сремчевић (ПУПС)

– Волео бих када би била донета  одлука да се поправи пут до Бање Ковиљаче,  да они који хоће могу да дођу, а да не поломе кола. Нама ће бити боље када крене да се ради, када почне буџет да се пуни, а лако га је поделити када има пара. Кад почне запошљавање, раст привреде, кад доведу стране инвеститоре. Не можемо се позивати само на предузећа која су угашена, морају да се отворе нова и када она прораде, онда ће давати доприносе, као што ми у Специјалној болници дајемо највеће доприносе у околини Лознице од око 40 милиона годишње. То можемо зато што радимо.  Када буду и друге фирме тако могле, онда ће бити одлично.  Иначе, не очекујем да 2014. година буде урађено сређивање центра Ковиљаче и пута, изгубио сам наду да ће то бити јер су то понављали целе прошле године и ништа није било.

galonicДр Милан Галонић, шеф одборничке групе УРС

– Очекујем да скупштина града и даље ради у досадашњем саставу, да ће ова коалиција, без обзира на нека комешања, и даље функционисати, али очекујем и доста тешкоћа с обзиром на економску ситуацију у земљи. Мислим да ће 2014. бити изузетно напорна, али УРС је и у тешким временима урадио доста, очекујем да ћемо и ове године урадити нешто, јер сигурно нећемо седети скрштених руку. Када је тешко, морамо се борити и у томе очекујем подршку других одборничких група. Морамо доносити одлуке које се могу реализовати, не можемо, као што се дешава у овом дому, износити неке  жеље које нису оствариве.

RANKA ZZIVANOVIC SNSРанка Живановић Марковић, шеф одборничке групе СНС

– Нисмо скроз задовољни, нама као одборницима  СНС и нашем руководству није проблем да кажемо да увек може боље да се ради и да обећамо грађанима да ћемо у наредном периоду и те како исправити све своје гешке. Ове године нам је приоритет да на локалном нивоу спроведемо основне програмске циљеве СНС. То се првенствено односи на борбу против криминала и корупције, на уплив страних инвестиција и веће запошљавање грађана, наравно уз све то донећемо одлуке које ће допринети лагоднијем и  бољем животу становништва. О најважнијим одлукама које треба да донесе парламент 2014. не може се још говорити, све зависи од тога колико ће нам година бити политички турбулентна. Оно што могу да гарантујем је да ћемо се трудити да по свим основама буду мањи намети на грађане, по свим основама њихових локалних обавеза, а остало ћемо видети у зависности какве ће бити политичке прилике.

В. М.

Т. М. С.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )