СЛОБОДАН МАКСИМОВИЋ, ФК ЛОЗНИЦА – КАПИТЕН ЗА ПРИМЕР

СЛОБОДАН МАКСИМОВИЋ, ФК ЛОЗНИЦА – КАПИТЕН ЗА ПРИМЕР

makso

Душко Обадовић, тренер ФК Лозница за њега каже да је милина имати таквог фудбалера у екипи.

– Изузетан је и као човек и као играч, прави предводник екипе. Изгара на терену, одличан је за сарадњу. Позитивна је личност – истиче Обадовић.

Слободан Максимовић, један од најбољих играча у ФК Лозница, али и у Српској лиги успешно је предводио екипу ове јесени. Од њега се увек очекује много, стално је окружен противничким играчима, али то му не смета да упошљава саиграче, али и да постиже голове, иако није класичан нападач. Каже да је атмосфера у екипи одлична и да то даје резултате.

– Велико ми је задовољство и част да будем капитен таквим играчима. Фудбал је тимски спорт и само тако можемо остварити резултате које прижељкујемо. Екипу краси позитиван дух, одлично се слажемо и то је најважније. Пристижу и млади који представљају будућност нашег клуба – истиче Максимовић.

Пето место и 26 бодова велики су успех наглашава он.

– Остварили смо циљ. Српска лига није крајни домет наше екипе. Лозници  је место у вишем рангу. Није нам приоритет да то урадимо у овој сезони, али дошли смо у ситуацију да можемо да се боримо за прво место и ред је да покушамо и да га освојимо. Заостатак од шест бодова за шабажком Мачвом није недостижан. Имамо повољан распоред на пролеће, једну утакмицу више играмо код куће. Лопта је округла и све је могуће. Предстоји нам још много тешких и неизвесних утакмица, али надамо се најбољем – каже Максимовић.

Према његовим речима, важно је да екипа пружа максимум на терену, да игра борбено и пожртвовано, а да ли ће то бити довољно за прво место остаје да се види.

Комисија за избор спортисте града изабрала је Слободана Максимовића за најбољег спортисту у 2013. години, а признање ће му бити уручено у понедељак.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )