ЛОЗНИЧКЕ ПРИЧЕ – БРЗИ ГОНЗАЛЕС

ЛОЗНИЧКЕ ПРИЧЕ – БРЗИ ГОНЗАЛЕС

tesicЗаштитни знак незаборавних ноћних провода у Кур-салону, 70-их и 80-их година прошлог века, поред гарантовано добре музике, била је и сигурно врсна услуга комплетног особља, међу којима се по много чему издвајао легендарни конобар Драган – Брзи Гонзалес, познат широј јавности и по веома упечатљивој епизодној улози у чувеном Кустуричином филму “Отац на службеном путу”. Иначе, моје познанство са Драганом отпочело је врло непријатним поводом за мене. Наиме, прослављајући у Кур-салону са својим најбољим другом Васом Ларијем мој полазак на факултет, уз вечеру и пиће, чиме нас је послужио конобар Драган, негде пред сами фајронт, ђаво не даде мира мени и Васи, па одосмо на кратко у просторију са “џек-пот” аутоматима да се мало забавимо, што нас је могло коштати да за трен ока останемо без пребијене паре. Немајући чиме да регулишемо рачун у сали, ми на споредна врата изађосмо напоље, и правац својим кућама у Лозницу, наравно пешице.

После скоро две године, потиснувши потпуно у подсвест ту непријатну епизоду, једног поподнева након шетње бањским парком, Васа и ја свратисмо у башту Кур-салона на пиће. Али на његово и моје запрепашћење, нашем столу приђе конобар Драган, и љубазним тоном нас упита шта желимо да попијемо. Нашавши се у незгоди, поручисмо два негазирана сока у намери да их што пре испијемо, и избегнемо евентуалну бруку због ранијег непромишљеног геста према њему. Када смо га позвали да платимо цех, Драган из новчаника извади блочић, и поче са смешком на лицу, наглас да сабира:

– Имали сте два негазирана сока, две натур-шницле са прилозима, две шопске салате, литар ризлинга и сифон соде и две слађе кафе, са малом киселом водом!

Запањени његовом меморијом, Васа и ја се само згледасмо, и на нашу срећу пошто имадосмо довољно новаца, исплатисмо рачун. Од тог дана, после Драганових савета, и нашег апсолутног слагања да оно што смо њему приредили не би требали никада да поновимо, ми са њим постадосмо много добри пријатељи.

Тако, након неколико година и небројено проведених лудих ноћи у Кур-салону, једне суботње вечери, решио сам да на првом састанку са девојком до које ми је било много стало, изађем у то прелепо здање, рачунајући да ћу је у том амбијенту најлакше шармирати. Међутим, када смо се појавили на улазним вратима и видели да у сали нема ниједног слободног места, девојка се видно растужи. Али у том моменту се испред нас као дух створи Брзи Гонзалес, који ми се обрати својим препознатљивим тоном:

– Добро вече, млади господине! За вас има увек слободан сто, изволите поћи за мном!

Док смо се пробијали кроз препуну салу, до стола за двоје поред бине, на којој је у том часу наступао феноменални бенд “Лира шоу” са Лепом Бреном, нисам могао да знам шта је све шокираној девојци пролазило кроз главу, али сам био сигуран, да је захваљујући мом добром пријатељу Дагану – Брзом Гонзалесу, и пре но што смо сели за сто, више од пола посла за мене код ње, већ било одрађено.

Зоран Тешић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )