ИЗГРАДЕЊА КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У ЛОЗНИЧКОМ ПОЉУ – РАДИ СЕ  И ПО СНЕГУ

ИЗГРАДЕЊА КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У ЛОЗНИЧКОМ ПОЉУ – РАДИ СЕ И ПО СНЕГУ

RADOVI

Радови на изградњи канализационе мреже у Лозничком Пољу, започети крајем октобра, не прекидају се упркос неповољним временским приликама. Ни киша ни снег не сметају извођачу радова, предузећу  “Телекомуникација” из Блаца, које за сада ради према плану.

– Све се ради ефикасно и уз поштовање свих прописа, колико се дневно ископа толико се цеви постави и закопа тако да не остаје несређено место радова. Остаје проблем улице, али она ће бити асфалтирана на пролеће – каже  Јован Маловић, директор “Водовода”.

Од предвиђених девет до сада је урађено око 1,5 километара мреже, а ради се по деоницама. Тренутно су машине у Крфској улици.

– Постављају се  цеви, нема бетонирања, варења, ничега што би утицало на њихов квалитет. Ради се тако да се оно што се започне и заврши, како би радови што мање сметали грађанима које молимо за мало стрпљења. Сада се ради у Крфској која има слив према “Кадињачи”, у Лозничком Пољу, у чијем је дворишту и црпна станица. Када завршимо ову улицу и црпну станицу, најтежи део посла је готов јер су ту дубине од четири до пет метара.   После су осим Дринске све улице краће, мања је дубина ископа и онда ће посао ићи  брже –  каже Љиљана Младеновић, надзорни орган из “Водовода”.

Вредност инвестиције је 996.000 евра и ради се из програма немачке развојне банке КФЊ. Иначе, Лозница има  око 750 километара водоводне, а само 78 километара канализационе мреже и ово је важан корак у поправљању тог стања, посебно за житеље Лозничког Поља.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )