УСПЕЛА АКЦИЈА ЗА МЛАДЕНА – ХВАЛА СВИМА

УСПЕЛА АКЦИЈА ЗА МЛАДЕНА – ХВАЛА СВИМА

MLADEN MIRKOVICЛозница је успела да сакупи новац потребан за куповину апарата који ће петнаестогодишњем Младену Мирковићу омогућити повратак кући. Према речима његовог оца Зорана, сакупљено је неопходних 600.000 динара, па и нешто више новца потребног за касније трошкове који следе по Младеновом повратку.

– Сакупљено је довољно новца за апарате и ове седмице их купујемо. Још једном морам да кажем у своје,  Младеново  и име наше  породице да смо свима који су нам помогли захвални до неба. Без овога новца не бисмо могли да купимо  апарате, али од те материјалне помоћи много више нам значи подршка наших суграђана, људи које познајемо, али и многих које не знамо. Хвала свима што су омогућили да наш Младен ускоро може да буде са нама – каже Зоран.

Младен од треће године болује од мишићне дистрофије, а плућни мишићи су му сада ослабили па не може самостално да дише и тренутно се налази на интезивној нези Института за мајку и дете у Београду. Мирковићима је била неопходна новчана помоћ да купе апарат за искашљавање који кошта око 550.000 и аспиратор за сакупљање секрета за око 35.000 динара, без којих Младен не може да борави у кућним условима. У хуманитарну акцију укључили су се многи, Градско веће одобрило је 100.000 динара, толико су као солидарну помоћ уплатили градоначелник  и руководство града, чланови Градског већа и лознички Дом здравља, као и МЗ Ново насеље, Младенова бивша школа “Кадињача” организовала је игранку и сакупила укупно око 207 хиљада динара, док је на хуманитраном концерту који је организовао КУД “Караџић” сакупљено нешто више од 219 хиљада динара. Уз уплате многих организација, установа, предузетника, школа и појединаца Лозница је показала срце и помогла Младену.

Младенови родитељи Зоран и Весна до сада се нису обраћали за помоћ и сами су се борили са недаћама. Сада су били приморани да је потраже а Лозничани су их разумели и подржали.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )