У СУСРЕТ 300 БРОЈУ ЛН – ЗА ДЕЦУ НАРОДНЕ КУХИЊЕ

У СУСРЕТ 300 БРОЈУ ЛН – ЗА ДЕЦУ НАРОДНЕ КУХИЊЕ

300 broj

Број, по број и 300 -ти је за две недеље. Овај наш мали јубилеј неће, као ни претходна два, бити обележен ни коктелом нити журком, тај дан провешћемо са децом из Народне кухиње. Првих 100 обележили смо у друштву деце из Дневног боравка “Сунце” где смо им заједно са пријатељима из књижаре “Светионик” и фабрике “Нели” однели поклоне, а заузврат добили много радости и развили једно пријатељаство које и данас негујемо. За 200 број смо се још лакше договорили. Отишли смо у посету Дечјем одељењу лозничке болнице. Најмлађим пацијентима понели смо, како то и доликује, воће и слаткише, а у договору са здравственим радницима ДВД плејер и брдо дискова са цртаћима и дечјим филмовима. И опет нам је било лепо. Гледали смо цртаће заједно, смејали се и певали. Ми смо њима пожелели да брзо оздраве, они нама да дођемо опет. Тада смо се договорили да за 300 број прикупимо помоћ за децу која се хране у народној кухињи. То смо тада и најавили уз костатацију “Сада их има тридесетак. Ако их кроз две године тамо не затекнемо, бићемо веома срећни”.

На жалост, према подацима лозничког Црвеног крста сада је број најмлађих корисника више него удвостручен – 71. У узрасту до 14 година чак 60. Иначе, како смо већ писали у једном од прошлих бројева, сигуран оброк у Народној кухињи има 164 особе. Град финансира оброк за 150 корисника, а за преостале КЈП “Наш дом”  које припрема и дистрибуира храну.

Овог пута позвали смо се на малу помоћ пријатеља и још нас нико није одбио. Да ће нам се придружити потврдили су у МПИ “Клас”, лозничкој“Млекари” месари “Два брата”, компанијама “Нели” и “Радаљац”, а верујемо да ће овај низ бити настављен. Придружите нам се.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )