У ШАБАЧКОМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ – ПРОЗОР У ДРУГИ СВЕТ

У ШАБАЧКОМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ – ПРОЗОР У ДРУГИ СВЕТ

SNEZANA NESKOVIC U SAPCU

У галерији шабачког Културног центра протеклог понедељка отворена је изложба слика

академске сликарке Снежане Нешковић Симић, управнице Галерије “Мића Поповић” у Лозници и уреднице часописа “Призор”. Изложбу је отворила Соња Петровић, историчарка уметности из Шапца, а ауторка се представила са 20 слика из новог циклуса  под називом “Отворен прозор у неки други свет”. Лозничка публика је ову изложбу, само са знатно више слика, имала прилику да види у априлу ове године.

– Широке пејзажне панораме или само неки њихови детаљи, у снажним ритмовима боје и светлости, нису ни реалистички ни импресионистички, они својом оствареном слободом у бићу слике нуде нашем оку неку нову димензију света, једну од оних које се не спознају емпиријским искуством. Сликајући облике до извесних детаљистичких појединости (лишће на пример) она само, вешто и убедљиво ствара драматичне контрасте који појачавају експресију израза – казала је Петровићева отварајући изложбу.

Поред посетилаца из Шапца, отварању изложбе присуствовали су и бројни Лозничани, пријатељи и сарадници.

– За мене су изложбе мале свечаности, а у Шапцу сам срела многа драга лица са којима сарађујем годинама, али и оне са којима се дуго нисам видела. Ово је моја 14 самостална изложба а у Шапцу сам до сада излагала само у оквиру Октобарског салона, никада самостално, иако више од две деценије сарађујем и са Културним центром и са шабачким Народним музејом. Изложба је лепо пропрађена, а гостовала сам и на тамошњим медијима. Слике које сам изложила, настале су током прошле и ове године, а већ имам у плану да их представим и на изложби у Крушевцу – каже ауторка.

Пред шабачком публиком поставка ће бити изложена до 4. децембра.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )