РУКОМЕТ –  ДРУГА ЛИГА (ЖЕНЕ): ОРК ЛОЗНИЦА ЈЕСЕЊИ ПРВАК – ОДЛУЧИЛО  ЈЕДИСТВО ЕКИПЕ

РУКОМЕТ – ДРУГА ЛИГА (ЖЕНЕ): ОРК ЛОЗНИЦА ЈЕСЕЊИ ПРВАК – ОДЛУЧИЛО ЈЕДИСТВО ЕКИПЕ

ork

Младе рукометашице ОРК Лознице (најмлађе у лиги) помало неочекивано освојиле су прво место у јесењем делу друголигашког првенства. Захваљујући бољиј гол разлици нашле су се испред друге екипе Јуниора. Успех вредан пажње.

– Ово је за нас велики резултат. Уложиле смо много труда и рада. Играле смо добро и заслужено смо освојиле титулу. Јединство екипе пресудило је да будемо прве – каже Лидија Цвијић, једна од најбољих рукометашица ОРК Лозница.

И Андреа Мијаиловић и Вања Цвејић истичу да је колективна игра највише допринела да стигну до титуле.

– Изгарале смо на тренинзима и утакмицама. Знале смо да можемо много и успеле смо. Наравно, ово је само прво полувреме и предстоји нам још много искушења у наставку првенства – истиче Мијаиловићева.

Вања Цвејић каже да није било страха у дуелима са искуснијим екипама.

– О томе нисмо размишљале. Водиле смо рачуна да одиграмо најбоље што можемо. Бориле смо се максимално и на крају оствариле одличан резултат. Прва лига није велики залогај за нас и верујем да и на крају првенства можемо бити прве. Сваког дана смо заједно, дружимо се и то је најважније – наглашава она.

Тренер Драган Николић презадовољан је резултатом, а пре свега залагањем рукометашица на тренинзима и утакмицама.

-Много смо радили претходних година и коначно је дошло време да убирамо плодове тог рада. Тренирамо сваког дана и добро смо се припремили за такмичење. Наша снага је велики број квалитетних рукометашица. На свакој утакмици прилику да игра добије њих 13-14. Веома је важно када на клупи имате играчицу која може успешно да замени рукометашицу из прве поставе. Захваљујући управи и родитељима настојали смо да им обезбедимо све што је потребно  да остваре добар резултат. Од почетка године одиграли смо 39 утакмица (пријатељских и првенствених) – победили смо 31 пут, играли две нерешено и изгубили шест. Тешко је предвидети шта ће бити у наставку првенства. Играћемо своју игру па шта буде. Сигуран сам да ће ове девојке једног дана остварити циљ који су себи поставили, а то је пласман у Супер лигу – каже Николић.

Рукометашице ОРК Лознице неће прекидати тренинге, осим на кратко за Нову годину.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )