ЛОЗНИЧКЕ ПРИЧЕ – РАНДЕВУ СА ТОЗОВЦЕМ

ЛОЗНИЧКЕ ПРИЧЕ – РАНДЕВУ СА ТОЗОВЦЕМ

tesicПоред многобројних музичких састава, певача и певачица из целе бивше Југославије, у Кур-салону је у првим годинама своје успешне и дуге каријере, наступао и тада већ изузетно популарни певач и хармоникаш Предраг Живковић Тозовац. Његово гостовање побудило је огромно интересовање међу мештанима Лознице и Бање Ковиљаче, поготову код појединих девојака, које су резервисале најбоља места у сали, неби ли му својом лепотом и шармом лакше скренуле пажњу на себе. Пошто је Тозовац, као прави професионалац, током наступа забављао све госте подједнако, не реагујући посебно на ужагреле девојачке погледе, три најупорније међу њима искористиле су музичке паузе, да му преко конобара доставе своје цедуљице у којима изражавају жељу да се упознају са њим. Опуштајући се између наступа, препричавањем разних догодовштина са колегама из оркестра, и неколико својих познаника, међу којима се те вечери за музичким столом нашао и локални музичар Тома, иначе велики шаљивџија, Тозовац није стизао да прочита ниједну од три цедуљице, што је Томи дало идеју да у његово име пошаље одговоре свакој од девојака, чије је склоности према музичарима итекако добро познавао.

Када је конобар једној од девојака достављао Томину цедуљу са “Тозовчевим одговором”, Тома би истог часа замолио Тозовца да јој махне руком, наводно у знак пажње јер га је она раније поздравила, што је деловало као да је сагласан са њеним предлогом.

Чим су прочитале то на цедуљици, пресрећне би девојке истог часа одлазиле својим кућама, не знајући да ће сутрадан поподне, једна од њих узалудно стајати састима испред “Три чесме” у Бањи Ковиљачи, друга испред “Градске кафане” у Лозници, а трећа чак код Санаторијума на Гучеву, док ће њихов обожавани Тозовац, и не знајући за то, у исто време седети у београдском “Шуматовцу”, уговарајући нове наступе, далеко од Бање Ковиљаче.

Зоран Тешић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )