ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА – СВИ УЗ ЛАЗАРА

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА – СВИ УЗ ЛАЗАРА

SVI UZ LAZARA 1

Уместо у понедељак, хуманитарни концерт за Лазара Петковића, из оправданих разлога, померен је за вечерас у 19 часова. Мештани током викенда и протеклих дана продавали улазнице на штанду у центру Бање Ковиљаче

 

У жељи да помогну свом суграђанину Лазару Петковићу (23), који се скоро 20 година бори са малигним обељењем, група мештана Бање Ковиљаче од прошлог петка организовала је уличну продају улазница за хуманитарни концерт намењен овом младићу. За одлазак на десетодневну терапију у Москву њему је неопходно између три и пет хиљада евра, а како за следећи термин у децембру његова породица није у могућности сама да обезбеди новац, у помоћ су притекли бројни хумани људи из Ковиљаче и Лознице.

– Многи појединци и фирме су се већ одазвале нашем апелу за помоћ и на рачун Лазареве мајке већ је пристигло неколико уплата. Решили смо да током викенда продајемо улазнице за концерт који је требало да се одржи у понедељак у нашем дому културе, али пошто је концерт из оправданих разлога померен за данас (петак 29. новембар), ми смо наставили акцију – каже Далиборка Ђурђевић, једна од иницијаторки хуманитарне акције.

Много је оних који нису узимали улазнице већ су само остављали новчане прилоге, спрам својих могућности, а Далиборка каже да се и неколико азиланата интересовало за акцију. Школарци су такође показали да знају да се организују па су прошлог петка за само пар сати прикупили готово 60 хиљада динара.

– Кренули смо од наше школе а онда смо улазили у зграде, кафиће и локале по Лозници и људи су нам давали новац, онолико колико су могли. За три сата сакупили смо 57 хиљада динара. Жеља нам је да наш Лазар настави лечење и ми смо сигурни да ћемо успети сви заједно то и да му омогућимо – каже Кристина Чикарић, ученица Средње школе “Свети Сава”.

Вечерашњи хуманитарни концерт приредиће КУД “Караџић” из Лознице, КУД “Абрашевић” из Бање Ковиљаче и ученици ОШ “Вера Благојевић”. Улазнице за концерт су 200 динара а могу се купити и у Вуковом дому културе у Лозници.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )