ГРАДОНАЧЕЛНИК ВИДОЈЕ ПЕТРОВИЋ – ОПОМЕНА ДРЖАВИ ДА РЕШИ ПРОБЛЕМ “ВИСКОЗЕ”

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВИДОЈЕ ПЕТРОВИЋ – ОПОМЕНА ДРЖАВИ ДА РЕШИ ПРОБЛЕМ “ВИСКОЗЕ”

GRADONACCELNIK OVO JE OPOMENA ZA DRZZAVU  UZ NJEGOVU IZJAVU POSEBNO

“Целулозу” је после акцидента посетио градоначелник Лознице и командант Градског штаба за ванредне ситуације Видоје Петровић који је рекао да је ово још једна снажна опомена пре свега за Владу Србије, премијера и министра унутрашњих послова, министра привреде и министарку енергетике и заштите животне средине.

Према његовим речима, они који треба да чувају и сачувају имовину очигледно не успевају у томе, а они који би требало да обезбеде уклањање опасних материја и елиминишу бојазан од било какве еколошке катастрофе, очигледно још увек нису учинили довољно напора.

– Ово је велики проблем са којим држава Србија и Влада морају да се позабаве, једино су они надлежно за то,  имају и буџет и средства да пронађу институције, установе које би могле да уклоне опасне материје. Све ово траје предуго и поред имовине која се односи овде су угрожени животи и здравље људи. Ови акциденти су постали згодна прилика да политичари пуно причају, а мало тога раде. Очекујем да заиста једном ово питање буде решено. У условима када они који се баве спортом раде посао заштите животне средине или посао отуђења имовине, некако све то делује мало више као некаква кампања. Овакви догађаји нису за кампању, нису за политичку причу, они су још једна у низу снажних опомена да морамо бављење политиком свести на конкретно чињење, а не указивање шта треба да се ради. Свако мора да уради део посла који му је поверен, оно за шта је одговоран и у домену својих надлежности. Веома сам забринут и тешко је наћи разумевање за све што се годинама дешава. Ово није проблем од јуче. Односи се имовина, полиција очигледно не успева да покрије огроман простор, ради на томе, али се и даље то дешава. Инспектори који се баве заштитом животне средине и сви државни органи не би смели да напуштају Лозницу док се ово питање не реши – казао је Петровић.

Он је рекао да је због стања у “Вискози”  било неколико састанака са стечајним управником, али још увек нема адекватног одговора.

– Тражићемо конкретне мере, да они који су одговорни и дужни ово да реше дођу, а имаће пуну подршку града у томе. Све друго подразумева да ће свако сносити одговорност за оно што је морао да уради, а није радио. Дошло је време да поставимо питање одговорности шта, ко, како и на који начин ради –  оценио је он.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )