РУКОМЕТ (МУШКАРЦИ) – ПРВА ЛИГА “ЦЕНТАР” – СЛАВЉЕ ЛОЗНИЧАНА

РУКОМЕТ (МУШКАРЦИ) – ПРВА ЛИГА “ЦЕНТАР” – СЛАВЉЕ ЛОЗНИЧАНА

mrk dusan gajic

Рукометаши Лознице приредили су велико изненађење победом над београдским Обилићем, једним од кандидата за прво место. Београђани су били фаворити у овом мечу, али су наишли на расположене Лозничане и доживели заслужен пораз. 

– У овај меч ушли смо да дамо све од себе па шта буде. Добро смо се припремили за утакмицу. Издржали смо све налете Београђана и у завршницу смо ушли са неколико голова предности што нам је омогућило да утакмицу мирно приведемо крају. Играчи заслужују похвале, као и наши навијачи за фантастичну подршку. Овом победом стекли смо реалне шансе у борби за опстанак. Из лиге испада само једна екипа и верујем да “нема зиме за нас”. Предстоји нам пут у Пожаревац на мегдан истоименој екипи. Пожаревљани су први, имају најбољу екипу и у досадашњем делу првенства само један меч су одиграли нерешено – све остале су добили. Наша форма је у успону и у ову утакмицу не улазимо са белом заставом. Играћемо најбоље што можемо. Не треба очекивати чудо, али ништа није искључено. У последњем јесењем колу дочекујемо Синђелић и верујем да ћемо победити. Са осам бодова први део првенства биће за нас више него успешан – каже Радиша Јосиповић, тренер Лозничана.

За рукометаше Лознице неће бити зимске паузе већ ће наставити да редовно тренирају и спремају се за искушења која их очекују у другом делу првенства.

Остали резултати 9. кола: Вождовац – Пожаревац 18:26, Партизан 2 – Синђелић 25:26, Смедерево – Нови Београд 29:37, Металац – Младост  38:21 и Примус – БАСК Соко 18:21.

Пожаревац је први са 17 бодова, Нови Београд на другом месту има 14, трећи је Металац са 13, а четврти Синђелић са 12 бодова. Обилић на петом и Смедерево на шестом месту имају по 8 бодова док по седам имају седми Примус и осми Вождовац. БАСК Соко, на деветом, Младост на десетом и Лозница на једанаестом месту имају по 6 бодова, последњи је Партизан 2 са 4 бода.

Сутра и у недељу биће одиграни мечеви 10. кола. Састаће се: Обилић – Примус, Пожаревац – Лозница, Синђелић – Вождовац, Нови Београд -Партизан 2, Металац 0- Смедерево и Младост – БАСК Соко.

Лозничани су прошле недеље одиграли пријатељску утакмицу са екипом АЛ Шабаб из Дубајиа. Гости су славили са 36:26. Прилику да заиграју добиоли су млађи играчи у екипи Лознице.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )