ОСНОВАНО УДРУЖЕЊЕ ПРИВАТНИХ ДОКТОРА И ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА – ЗА РАЗВОЈ ПРИВАТНЕ ПРАКСЕ

ОСНОВАНО УДРУЖЕЊЕ ПРИВАТНИХ ДОКТОРА И ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА – ЗА РАЗВОЈ ПРИВАТНЕ ПРАКСЕ

MIRJANA BURSAC RADICEVICЛознички приватни лекари од прошлог четвртка имају своје удружење. Оснивачка скупштина Удружења приватних доктора и здравствених радника (УПДЗР) одржана је на лекарску славу Свети Кузмана (Козма) и Дамјан, а за председницу је изабрана др Мирјана Бурсаћ Радичевић, стоматолог специјалиста ортопедије вилица. Она ће уз потпредседника др Владислава Чађеновића, интернисту-ендокринолога, руководити удружењем чији је циљ унапређење и развој здравствене заштите Лозничана као и заштита професионалних и економских интереса чланова.

–  Желимо да унапредимо и подстакнемо развој приватне праксе и очувамо достојанство професије, односно да максимално професионализујемо струку и однос према пацијентима. Организоваћемо медицинску обуку и заступати чланове у склапању најповољнијих аранжмана са здравственим приватним и државним осигурањима и другим институцијама. Сада нас очекује регистрација удружења, избор места на којем ћемо се састајати, а потом почињемо рад – каже др Мирјана Бурсаћ Радичевић, председница УПДЗР.

На Оснивачкој скупштини усвојен је Статут удружења, а изабрани су и Управни, Надзорни и Етички одбор као и онај који ће се бавити усавршавањем. У Лозници раде 44 приватне ординације, а иако нису сви присуствовали Скупштини, према речима др Бурсаћ Радичевић, сви су изразили жељу да приступе удружењу.

После Скупштине, приватни лекари и здравствени радници обележили су славу чији је овогодишњи домаћин био др Миланче Петровић.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )