ЛОЗНИЧКЕ ПРИЧЕ – ПРЕЉУБА

ЛОЗНИЧКЕ ПРИЧЕ – ПРЕЉУБА

tesicКрајем 70-их година прошлог века, једна интригантна прељуба узнемирила је многе провинцијске духове у Лозници, али не само као и обично због њених занимљивих учесника, већ и због невероватне случајности на какав начин је била разоткривена. Наиме, када је један Лозничанин решио да крене кући са службеног пута из Македоније, аутобусом у петак, а не у суботу како је раније планирао, јер је хтео успут и у Београду да обави неки посао, није ни слутио какво га изненађење у повратку очекује. Чим је крочио ногом на београдски асфалт налетео је право на свој нови “голф”, паркиран испред Економског факултета, који је пре поласка на службени пут оставио у Лозници, испред зграде у којој је становао. Мислећи да то сања, остао је укопан поред аута, одлучивши убрзо да не мрда од њега, све док не сазна ко га је ту довезао. После два до три сата, пред смирај дана, до аута дође један младић који га ноншалантно откључа, али пре но што седе за волан, власник аута “прогута кнедлу” па му се љубазно обрати:

– Земљак, извини видим шабачку регистрацију, па ако идеш можда према Шапцу или Лозници, да ли би могао са тобом, побегао ми је последњи аутобус, платићу ти колико год тражиш?

Младић га погледа, па пошто процени да је озбиљан човек, мангупским тоном му одговори:

– Ма какво плаћање матори, седај, идем право за Лозницу, ионако ми је досадно да путујем сам ноћу!

Чим су изашли на ауто-пут, младић у стилу Фанђе стисну гас до даске, па на питање сапутника, којим послом је био у Београду, одмах поче да се исповеда:

– Долетео сам на блиц до моје девојке, која студира економију, јер морам вечерас да вратим кључеве од аута једној “маторки”, с којом сам у шеми, пошто се њен муж сутра враћа са службеног пута. Затим је као навијен наставио са хвалисањем, како га “маторка” често финансира, јер је опасно “загризла”, описујући сликовито у детаље њихову везу од првог дана, што је преварени муж све стоички саслушао, да би га младић по доласку у Лозницу замолио да сврате код његове “златне коке” на кафу, па да се и сам увери у оно што му је успут причао.

Када је после “три кратка звона” весела прељубница отворила врата од стана, и кренула у загрљај младом љубавнику, а затим иза њега угледала свог мужа, доживела је истог трена тежак шок, због чега је хитно завршила у болници.

Ова скандалозна прељуба је убрзо постала предмет огромног интересовања, не само у Лозници, већ и у Шапцу, пошто се нагађало да су се њени мало познати актери одмах ту и преселили, тако да је у многобројним препричавњима остало доста простора, за “нове и нове” информације чиме се чаршијска знатижеља данима потхрањивала. До следеће љубавне афере.

Зоран Тешић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )